Lamb Burgers

Lamb Burgers

Lær hvordan du lager deilige lamb burgers med saftig kjøtt og spennende smaker. Perfekt for sommergrilling eller helgekosen! En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Ekstra-virgin olivenolje
  • 2 rødløk, én kuttet i 1/4-tommers terninger og én skivet til pynt
  • Kosher-salt
  • En klype knust rød pepper
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 680 gram lammekjøttdeig
  • 1/2 bunt fersk dill, finhakket
  • 1/2 bunt fersk mynte, finhakket
  • 2 kvister fersk oregano, finhakket
  • Skall av 1/2 sitron
  • 4 fullkorns pitaer, oppskrift følger, eller 4 hamburgerbrød med frø
  • Syltefeta-ostspredning, oppskrift følger
  • 1 stor tomat, skivet til pynt
  • 2 kopper babyspinat, til pynt
  • 1 1/4 kopper varmt vann
  • 1 teskje sukker
  • 1 brev tørrgjær
  • 1 1/2 kopper brødmel, pluss litt mer til utbaking
  • 1 1/2 kopper sammalt hvete-mel
  • 2 teskjeer spisskummenfrø, ristet og malt
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • En klype cayennepepper
  • 1/4 kopp ekstra-virgin olivenolje, pluss mer til å smøre bollen
  • 1 kopp champagne-eddik
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/2 spiseskje kosher-salt
  • 2 mynteteposer
  • 1 laurbærblad
  • 3 ferske myntestilker (bladene reserveres til noe annet), valgfritt
  • 3 ferske dillstilker, samme som myntestilkene
  • 3 ferske oregano-stilker, samme som myntestilkene
  • 225 gram fetaost, grovhakket
  • 1/2 kopp naturell gresk yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en stor stekepanne med olivenolje, ha i den hakkede løken og krydre med salt og knust rød pepper. Varm opp pannen til middels-høy varme og stek løken i 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og stek i ytterligere 2 til 4 minutter. Slå av varmen og la det avkjøle.
  2. 2I en stor bolle, bland sammen lammekjøttet, den avkjølte løkblandingen, dill, mynte, oregano, sitrusskall og 1/2 til 3/4 kopp vann. Strø over salt og bland godt. Lag en liten "smakstestkake", stek den og smak til med krydder.
  3. 3Forvarm grillen.
  4. 4Form lammeblandingen til 4 like store burgere og strø over salt. Grill burgerne til ønsket stekegrad, 4 til 5 minutter på hver side for medium-rare. Ta burgerne av grillen og la dem hvile i 3 til 4 minutter.
  5. 5Kutt fullkornspitabrødene i to. Smør hver halvdel rikelig med den sylte feta- og urtespreaden. Legg en burger på den ene halvparten, deretter tomater, løkskiver og spinat. Legg den andre pita-halvparten oppå.
  6. 6I en liten bolle, bland varmt vann, sukker og gjær, og la det stå i 15 minutter.
  7. 7I bollen til en kjøkkenmaskin, bland mel, spisskummen, salt og cayennepepper. Tilsett gjærblandingen og olivenoljen. Bland på middels hastighet for å blande og elt deigen. Det tar ca. 6 til 7 minutter. Deigen skal være fast og ikke klissete.
  8. 8Legg deigen i en lett oljet bakebolle, dekk med plastfolie og la den heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 1/2 time.
  9. 9Forvarm ovnen til 250°C (500°F).
  10. 10Del deigen i 8 like store deler og kjevle ut til 7-tommers runde flater (ca. 0,6 cm tykk). Fordel deigen jevnt på to bakeplater, dekk løst med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la den hvile i 20 minutter.
  11. 11Stek pitabrødene i 3 til 4 minutter, snu dem deretter og stek i ytterligere 2 minutter. La dem avkjøle og bruk etter behov.
  12. 12Plasser eddik, sukker, salt, teposer, laurbærblad og urtestilker (hvis brukt) i en liten kjele sammen med 1 kopp vann. Varm opp til sukkeret og saltet er løst opp. Ta av varmen og la det avkjøle.
  13. 13Legg fetaen i en liten beholder. Tilsett eddik- og urtesylte og sørg for at fetaen er dekket av væsken. La det stå i et par timer utenfor kjøleskapet hvis det skal brukes med en gang, eller i kjøleskapet hvis det skal brukes senere.
  14. 14Sil fetaen ut av syltevæsken og kast teposene, laurbærbladet og stilkene. Ha fetaen i en food processor og tilsett yoghurt. Puls til det er godt blandet.