
Lamb Burgers
Lær hvordan du lager deilige lamb burgers med saftig kjøtt og spennende smaker. Perfekt for sommergrilling eller helgekosen! En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Ekstra-virgin olivenolje
- 2 rødløk, én kuttet i 1/4-tommers terninger og én skivet til pynt
- Kosher-salt
- En klype knust rød pepper
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 680 gram lammekjøttdeig
- 1/2 bunt fersk dill, finhakket
- 1/2 bunt fersk mynte, finhakket
- 2 kvister fersk oregano, finhakket
- Skall av 1/2 sitron
- 4 fullkorns pitaer, oppskrift følger, eller 4 hamburgerbrød med frø
- Syltefeta-ostspredning, oppskrift følger
- 1 stor tomat, skivet til pynt
- 2 kopper babyspinat, til pynt
- 1 1/4 kopper varmt vann
- 1 teskje sukker
- 1 brev tørrgjær
- 1 1/2 kopper brødmel, pluss litt mer til utbaking
- 1 1/2 kopper sammalt hvete-mel
- 2 teskjeer spisskummenfrø, ristet og malt
- 2 teskjeer kosher-salt
- En klype cayennepepper
- 1/4 kopp ekstra-virgin olivenolje, pluss mer til å smøre bollen
- 1 kopp champagne-eddik
- 1 spiseskje sukker
- 1/2 spiseskje kosher-salt
- 2 mynteteposer
- 1 laurbærblad
- 3 ferske myntestilker (bladene reserveres til noe annet), valgfritt
- 3 ferske dillstilker, samme som myntestilkene
- 3 ferske oregano-stilker, samme som myntestilkene
- 225 gram fetaost, grovhakket
- 1/2 kopp naturell gresk yoghurt
Fremgangsmåte
- 1Smør en stor stekepanne med olivenolje, ha i den hakkede løken og krydre med salt og knust rød pepper. Varm opp pannen til middels-høy varme og stek løken i 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og stek i ytterligere 2 til 4 minutter. Slå av varmen og la det avkjøle.
- 2I en stor bolle, bland sammen lammekjøttet, den avkjølte løkblandingen, dill, mynte, oregano, sitrusskall og 1/2 til 3/4 kopp vann. Strø over salt og bland godt. Lag en liten "smakstestkake", stek den og smak til med krydder.
- 3Forvarm grillen.
- 4Form lammeblandingen til 4 like store burgere og strø over salt. Grill burgerne til ønsket stekegrad, 4 til 5 minutter på hver side for medium-rare. Ta burgerne av grillen og la dem hvile i 3 til 4 minutter.
- 5Kutt fullkornspitabrødene i to. Smør hver halvdel rikelig med den sylte feta- og urtespreaden. Legg en burger på den ene halvparten, deretter tomater, løkskiver og spinat. Legg den andre pita-halvparten oppå.
- 6I en liten bolle, bland varmt vann, sukker og gjær, og la det stå i 15 minutter.
- 7I bollen til en kjøkkenmaskin, bland mel, spisskummen, salt og cayennepepper. Tilsett gjærblandingen og olivenoljen. Bland på middels hastighet for å blande og elt deigen. Det tar ca. 6 til 7 minutter. Deigen skal være fast og ikke klissete.
- 8Legg deigen i en lett oljet bakebolle, dekk med plastfolie og la den heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 1/2 time.
- 9Forvarm ovnen til 250°C (500°F).
- 10Del deigen i 8 like store deler og kjevle ut til 7-tommers runde flater (ca. 0,6 cm tykk). Fordel deigen jevnt på to bakeplater, dekk løst med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la den hvile i 20 minutter.
- 11Stek pitabrødene i 3 til 4 minutter, snu dem deretter og stek i ytterligere 2 minutter. La dem avkjøle og bruk etter behov.
- 12Plasser eddik, sukker, salt, teposer, laurbærblad og urtestilker (hvis brukt) i en liten kjele sammen med 1 kopp vann. Varm opp til sukkeret og saltet er løst opp. Ta av varmen og la det avkjøle.
- 13Legg fetaen i en liten beholder. Tilsett eddik- og urtesylte og sørg for at fetaen er dekket av væsken. La det stå i et par timer utenfor kjøleskapet hvis det skal brukes med en gang, eller i kjøleskapet hvis det skal brukes senere.
- 14Sil fetaen ut av syltevæsken og kast teposene, laurbærbladet og stilkene. Ha fetaen i en food processor og tilsett yoghurt. Puls til det er godt blandet.
