Reker og gryn

Reker og gryn

Lær hvordan du lager deilige shrimp and grits med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer. Enkel å lage og perfekt for helårstid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 2. 1 kopp raskkokte gryn
  • 3. 1/4 kopp majones
  • 4. 3 skiver bacon, grovhakket
  • 5. 1/2 rød løk, hakket
  • 6. 450 gram medium reker, skrellet og renset
  • 7. 1 ss smør
  • 8. 1 ss sitronsaft
  • 9. 2 ts sterk saus
  • 10. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 11. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en stor kjele, kok opp 5 kopper vann. Tilsett en stor klype salt og rør inn grynene. La det småkoke til grynene er helt kokte, omtrent 5 minutter. Fjern fra varmen og rør inn majonesen. (Sett til side 1 kopp gryn til en annen bruk, for eksempel Round 2 Oppskrift: Sølv-dollar maisfritters.)
  3. 33. I en sausaus over middels varme, kok baconet til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Skru opp varmen til middels-høy, tilsett løken og kok til den begynner å bli myk, ca. 3 minutter. Tilsett reker, strø over salt og pepper, og kok til rekene blir rosa, 3 til 4 minutter. Rør inn smøret, sitronsaften og hot saus. Vend rekene i sausen, og fjern fra varmen. Rør inn persillen.
  4. 44. Fordel grynene i 4 boller og server rekene oppå hver porsjon.