
Grillet laksfilet med honning- og sennepssaus
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull grillet laksfilet med en deilig honningsennepssaus. Perfekt for en sunn og enkel middagsoppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Visp sammen sennep, honning, pepperrot, mynte og 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en liten bolle. La det stå i minst 15 minutter før bruk. Kan lages én dag i forveien og oppbevares i kjøleskap, men tilsett ikke mynten før rett før servering. La det komme til romtemperatur før bruk.
- 33. Varm opp grillen til høy varme.
- 44. Pensle laksen med oljen og krydre med salt og pepper. Legg laksen på grillen, med skinnsiden ned, og grill til den er gyllenbrun og litt forkullet, ca. 3 minutter.
- 55. Mens laksen koker, legg ruccola og løk i en middels stor bolle, tilsett eddik, olje, salt og pepper, og vend det forsiktig sammen. Overfør salaten til et serveringsfat, legg laksefileten oppå, og drypp hver filet med sennepssausen.