Grillet laksfilet med honning- og sennepssaus

Grillet laksfilet med honning- og sennepssaus

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull grillet laksfilet med en deilig honningsennepssaus. Perfekt for en sunn og enkel middagsoppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp Dijon-sennep
  • 2. 2 spiseskjeer grovkornet sennep
  • 3. 3 spiseskjeer honning
  • 4. 2 spiseskjeer ferdiglaget pepperrot, drenert
  • 5. 2 spiseskjeer finhakkede friske mynteblader
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 900 gram laksefilet, med skinn
  • 8. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 9. 1 bunt vannløk, grovhakket
  • 10. 1 liten rød løk, delt i to og tynnsnittet
  • 11. 2 spiseskjeer lagret sherryeddik
  • 12. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Visp sammen sennep, honning, pepperrot, mynte og 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en liten bolle. La det stå i minst 15 minutter før bruk. Kan lages én dag i forveien og oppbevares i kjøleskap, men tilsett ikke mynten før rett før servering. La det komme til romtemperatur før bruk.
  3. 33. Varm opp grillen til høy varme.
  4. 44. Pensle laksen med oljen og krydre med salt og pepper. Legg laksen på grillen, med skinnsiden ned, og grill til den er gyllenbrun og litt forkullet, ca. 3 minutter.
  5. 55. Mens laksen koker, legg ruccola og løk i en middels stor bolle, tilsett eddik, olje, salt og pepper, og vend det forsiktig sammen. Overfør salaten til et serveringsfat, legg laksefileten oppå, og drypp hver filet med sennepssausen.