
Hvitløk- og søtpotetsuppe
oppskrift på kremet hvitløk og søtpotetsuppe. enkel å lage, perfekt for kalde dager. prøv denne deilige suppen i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, tykkbunnet gryte varm opp 3 spiseskjeer olje og sautér purre til den er myk, ca. 5 til 8 minutter. Sett til side 3 store fedd hvitløk. Tilsett resten av hvitløken og søtpotetene i gryten og rør om. Hell i nok kyllingkraft eller vann til å så vidt dekke grønnsakene. Krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til søtpotetene er veldig møre, ca. 20 til 30 minutter.
- 22. Skjær de reserverte 3 fedd hvitløk i veldig tynne skiver. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en liten panne og kok hvitløkskivene til de er gylne. Overfør hvitløkskivene til tørkepapir for å renne av.
- 33. Kjør suppen i en blender i porsjoner til den er glatt, og overfør den til en annen gryte. Smak til suppen og juster krydder om nødvendig. La suppen småkoke igjen. Server suppen i skåler og pynt med hvitløkschips, smuldret fetaost og gressløk.