Hvitløk- og søtpotetsuppe

Hvitløk- og søtpotetsuppe

oppskrift på kremet hvitløk og søtpotetsuppe. enkel å lage, perfekt for kalde dager. prøv denne deilige suppen i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp vegetabilsk olje + 1 spiseskje
  • 2. 3 mellomstore purre, renset og grovhakket
  • 3. 1 stor hvitløkshode, delt i fedd og skrelt
  • 4. 3 pund søtpoteter, skrelt og kuttet i 2,5 cm store biter
  • 5. 8 til 10 kopper kyllingkraft eller vann
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1/2 kopp smuldret fetaost
  • 8. 1/4 kopp finhakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor, tykkbunnet gryte varm opp 3 spiseskjeer olje og sautér purre til den er myk, ca. 5 til 8 minutter. Sett til side 3 store fedd hvitløk. Tilsett resten av hvitløken og søtpotetene i gryten og rør om. Hell i nok kyllingkraft eller vann til å så vidt dekke grønnsakene. Krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til søtpotetene er veldig møre, ca. 20 til 30 minutter.
  2. 22. Skjær de reserverte 3 fedd hvitløk i veldig tynne skiver. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en liten panne og kok hvitløkskivene til de er gylne. Overfør hvitløkskivene til tørkepapir for å renne av.
  3. 33. Kjør suppen i en blender i porsjoner til den er glatt, og overfør den til en annen gryte. Smak til suppen og juster krydder om nødvendig. La suppen småkoke igjen. Server suppen i skåler og pynt med hvitløkschips, smuldret fetaost og gressløk.