
Honning- og pekannøttige kanelboller
oppskrift på deilige honey pecan sticky buns, myke kanelboller med honning og pekannøtter. perfekt til frokost eller som søt dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle lar du currantene trekke i brandy og 1/4 kopp varmt vann i 20 minutter, eller til de er myke, og sil av dem. I en kjele varmer du 1/4 kopp av den brune sukkeret, 1/4 kopp honning og smør over moderat lav varme, mens du rører, til sukkeret er smeltet. Hell blandingen i en rund kakeform på 21,5 cm i diameter, og strø pecannøttene over. Rull deigen ut til en 45 x 25 cm stor rektangel på en lett melet overflate, og press den resterende 1/2 kopp brunt sukker gjennom en grov sikt jevnt over deigen. Strø kanel og currantene over det brune sukkeret. Begynn med den lange siden og rull deigen tett sammen, som en julekake. Skjær den i 2,5 cm tykke skiver med en skarp kniv, og legg skivene med snittflaten opp i ett lag i formen, og trykk dem forsiktig ned. Stek bollene i en forvarmet ovn på 220°C i 20 minutter, eller til en tester satt inn i deigen kommer ut ren. Bruk en tynn kniv til å løfte rundt kanten av formen, snu bollene ut på en tallerken, og snu dem igjen på et serveringsfat slik at den enkle siden vender opp. Pensle toppen med den oppvarmede honningen, hvis ønskelig. (Eller, hvis du foretrekker å ikke bruke honningglazé, snu bollene direkte ut på et serveringsfat med den klebrige siden opp.)