
New England-dampede blåskjell
oppskrift på tradisjonelle new england dampede blåskjell, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 pund myke skjellkamskjell
- Maismel
- 1 stilk selleri
- 8 kvister persille
- Varmt smør, til servering
Fremgangsmåte
- 1Skyll skjellene flere ganger i kaldt, rennende vann. Bløtlegg dem i saltet eller sjøvann med noen neve maismel for 15 minutter. Sil av og skyll igjen.
- 2Fyll en damper med 2,5 cm kaldt vann, selleri og persille, og kok opp. Tilsett skjellene på en gang. Kok opp igjen, og kok deretter i ca. 4 minutter, mens du rister i gryten av og til, til skjellene åpner seg. (Hvis du ønsker, kan du koke i ytterligere 3 til 4 minutter for å drepe eventuelle skadelige bakterier.)
- 3Fjern damperen med en hullsleiv eller en stor hullsleiv og legg skjellene i serveringsskåler. Åpne kranen på damperen og sil kraften over i små serveringsskåler. Hvis damperen ikke har kran, kan du øse kraften over i skåler, og la igjen eventuelt rusk. Server skjellene umiddelbart med kraft og varm smør til dipping.