Sitronmarengs med Amaretti-kjeks-topping

Sitronmarengs med Amaretti-kjeks-topping

oppskrift på lemon meringue med sprø amaretti cookie topping. en deilig dessert som kombinerer syrlig sitronkrem med søt, sprø topping. perfekt for sommer eller helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp helmelk
  • 2. Finrevet skall av 1 stor sitron
  • 3. 1/2 kopp sukker
  • 4. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 5. 4 eggeplommer
  • 6. 1 spiseskje usaltet smør, romtemperert
  • 7. 3 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 8. 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 9. 1 kopp sukker
  • 10. 4 store eggehviter, romtempererte
  • 11. 1/4 kopp (4 spiseskjeer) fersk sitronjuice (fra 1 stor sitron)
  • 12. 1/2 kopp hvetemel
  • 13. 1/3 kopp lett pakket brunt sukker
  • 14. 6 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter, avkjølt
  • 15. 12 amaretti-kaker eller vaniljekjeks med diameter på 1 1/2 tomme
  • 16. 1/2 kopp skivede mandler

Fremgangsmåte

  1. 11. For vaniljekremen: I en liten kjele, kok opp melk og sitronzest over middels varme. Fjern kjelen fra varmen og la blandingen avkjøle i 5 minutter.
  2. 22. I en middels stor bolle, visp sammen sukker, mel og eggeplommer (blandingen vil bli tykk). Hell melkeblandingen i bollen, og visp til den er jevn. Sett tilbake blandingen i kjelen og visp sakte og kontinuerlig over lav til middels varme til den er tykk og glatt, ca. 6 til 7 minutter. Fjern kjelen fra varmen og rør inn smøret. Visp inn sitronjuice og vanilje til det er jevnt. Overfør vaniljekremen til en ren bolle og legg et stykke plastfolie direkte på overflaten. Sett i kjøleskapet i 2 timer.
  3. 33. For marengsen: I en liten kjele, kombiner sukker og 1/4 kopp vann over middels høy varme. Rør til sukkeret er oppløst. Kok opp, uten å røre, til en sukkertermometer viser 115 grader Celsius (240 grader Fahrenheit), i 3 til 4 minutter. La sirupen avkjøle i 1 minutt. Mens sukkerblandingen koker, visp eggehvitene i en kjøkkenmaskin med vispvedlegg på middels hastighet til de er skummende. Øk hastigheten til høy og visp til eggehvitene danner myke topper. Senk hastigheten til lav og hell forsiktig den varme sirupen langs kanten av bolle, mens maskinen går. Visp på høy hastighet til eggehvitene danner stive, blanke topper, ca. 2 minutter. Rør gradvis inn sitronjuice.
  4. 44. Vend vaniljekremen forsiktig inn i marengsen, og skje deretter blandingen i serveringsskåler eller kopper. Sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering.
  5. 55. For toppingen: Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg et lite bakepapir på et stekebrett. I en food processor, kjør sammen mel