Grillede honning- og appelsinflådde fiken med mascarpone og pistasj

Grillede honning- og appelsinflådde fiken med mascarpone og pistasj

Oppdag hvordan du lager deilige grillede honningappelsinfiger med kremet mascarpone og sprø pistacie. Perfekt som dessert eller forrett for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 18 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 4 spiseskjeer bokhvetehonning, delt
  • 2. 2. 1/4 kopp fersk appelsinjuice
  • 3. 3. 12 ferske fiken, delt i to
  • 4. 4. 12-tommers trepinner, bløtlagt i vann i 30 minutter
  • 5. 5. 1 pint mascarpone
  • 6. 6. 1/4 kopp hakkede pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp grillen til middels varme. Visp sammen 3 spiseskjeer honning og appelsinjuicen i en liten bolle. Pensle honning- og appelsinblandingen rikelig over fikenene, og tre dem på spyd. Grill, med snittsiden ned, til de begynner å karamellisere, ca. 30 sekunder til 1 minutt. Overfør til et serveringsfat og drypp resten av honningen over. Topp med mascarpone og dryss over hakkede pistacienøtter. Server.