Janettes ovnsbakte pommes frites med hjemmelaget ketchup

Janettes ovnsbakte pommes frites med hjemmelaget ketchup

Lær hvordan du lager sprø ovnsbakte pommes frites med hjemmelaget ketchup. En enkel og smakfull oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store, russetpoteter
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. Nonstick-kokkespray
  • 4. 1 teskje cayennepepper
  • 5. 1 teskje nykvernet pepper
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 6 plommetomater, skrelte, frøfjernet og hakket
  • 8. 1/4 kopp finhakket rød løk, hakket, bløtlagt i kaldt vann i 30 minutter, drenert og presset tørr
  • 9. 1 teskje tomatpuré
  • 10. 1 spiseskje eplesidereddik
  • 11. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 12. 2 teskjeer mørk brunt sukker
  • 13. En klype malt allehånde
  • 14. 1/2 teskje hot sauce
  • 15. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage pommes frites: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  2. 22. Skrell potetene og kutt dem i ønsket størrelse for pommes frites. Legg dem i en plastpose sammen med oljen og rist til potetene er jevnt dekket. Smør et stekebrett med non-stick spray. Legg potetene i ett lag på stekebrettet og dryss over cayennepepper og svart pepper.
  3. 33. Stek, og vend potetene en gang underveis, til de er gyldne og sprø, ca. 20 til 25 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, for å lage ketchup: Rør sammen alle ingrediensene i en liten bolle og sett til side. Hvis du liker den grovkornet, kan du servere den som den er. Hvis du ikke vil ha ketchupen grovkornet, kan du kjøre den i en food processor til den er jevnt puré.
  5. 55. Når pommes frites er ferdige, dryss over litt salt og server umiddelbart med ketchupen.