Hello Fresh Mobile Banner
Bakte halibutsteiker

Bakte halibutsteiker

Oppdag hvordan du lager deilige bakt hellefiskekotelett med enkle steg. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett til hverdag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje olivenolje
  • 1 kopp hakket zucchini
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 2 kopper hakkede ferske tomater
  • 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 4 (170 gram) steker av breiflabb
  • 1/3 kopp smuldret fetaost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F). Smør en grunn bakeform lett.
  2. 2Varm opp olivenolje i en middels stor kjele over middels varme, og rør inn zucchini, løk og hvitløk. Kok og rør i 5 minutter eller til det er mørt. Ta kjelen av varmen, og bland inn tomater, basilikum, salt og pepper.
  3. 3Legg halibutsteakene i ett lag i den forberedte bakeformen. Fordel like mye av zucchini-blandingen over hver steak. Topp med fetaost.
  4. 4Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen, eller til fisken lett kan deles i flak med en gaffel.