Svinefilet med plommesaus til grillen

Svinefilet med plommesaus til grillen

oppskrift på saftig svinenakke med søt og smakfull plommesaus, perfekt for grillkvelden eller middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp sukker
  • 2. 1 kopp vann
  • 3. 1 (2,5 cm) stykke skrelt ingefær, revet
  • 4. 4 plommer, skåret i skiver
  • 5. 1 teskje femkrydderpulver
  • 6. 1/2 sitron, presset saft
  • 7. 1/3 kopp hoisinsaus
  • 8. 2 svinefileter, fjernet sølvhinne
  • 9. Vegetabilsk olje
  • 10. 2 spiseskjeer grillkrydder
  • 11. 1 spiseskje malt koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en grillpanne, ovn- eller grillrist til høy varme.
  2. 22. Varm opp sukker og vann i en middels stor kjele over middels høy varme. Når blandingen begynner å boble, reduser varmen til middels lav og tilsett ingefær, plommer og fem-spice-pulver. La det småkoke i 10 minutter, før du rører inn sitronsaften. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i omtrent 5 minutter. Hell plommeblandingen i en blender eller food processor og kjør til den er jevn. Hell over i en middels stor bolle og rør inn hoisinsausen. Sett til side.
  3. 33. Mens plommene koker, legger du svinefiletene på et stekebrett og smører dem med olje, grillkrydder og koriander. Grill eller stek dem i ovn under grillen, ca. 15-20 cm fra varmekilden, til de er akkurat faste, ca. 20-22 minutter. Ta dem av grillen og legg dem på et skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie. La dem hvile i ca. 5 minutter, før du skjærer dem opp og legger dem på et serveringsfat. Topp med plommebarbecuesausen og server.