
Svinefilet med plommesaus til grillen
oppskrift på saftig svinenakke med søt og smakfull plommesaus, perfekt for grillkvelden eller middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en grillpanne, ovn- eller grillrist til høy varme.
- 22. Varm opp sukker og vann i en middels stor kjele over middels høy varme. Når blandingen begynner å boble, reduser varmen til middels lav og tilsett ingefær, plommer og fem-spice-pulver. La det småkoke i 10 minutter, før du rører inn sitronsaften. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i omtrent 5 minutter. Hell plommeblandingen i en blender eller food processor og kjør til den er jevn. Hell over i en middels stor bolle og rør inn hoisinsausen. Sett til side.
- 33. Mens plommene koker, legger du svinefiletene på et stekebrett og smører dem med olje, grillkrydder og koriander. Grill eller stek dem i ovn under grillen, ca. 15-20 cm fra varmekilden, til de er akkurat faste, ca. 20-22 minutter. Ta dem av grillen og legg dem på et skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie. La dem hvile i ca. 5 minutter, før du skjærer dem opp og legger dem på et serveringsfat. Topp med plommebarbecuesausen og server.