Brun ris og bønner

Brun ris og bønner

oppskrift på brun ris og bønner. en sunn og smakfull rett som er enkel å lage. perfekt for en næringsrik middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje koking olje
  • 2. 2 kopper brun ris, kokt
  • 3. 2 kopper kolbasi, kielbasa eller tilsvarende røkt pølse
  • 4. 1 boks svarte bønner
  • 5. 1 boks kidneybønner
  • 6. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 1 spiseskje kokingolje i en kjele over middels varme. Kok risen etter anvisningene på pakken. Skjær pølsen i 5 cm store terninger, og ha den i kjelen. Kok til den er godt brunet. Tilsett bønnene og væsken de ligger i, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Bønnene trenger ikke salt, siden pølsen er salt. Krydre med pepper etter smak. For å servere, øs den varme risen opp i en serveringsskål og hell pølse- og bønnestuvningen over risen.