Klassiske krabbekaker med chili- og hvitløksmajones

Klassiske krabbekaker med chili- og hvitløksmajones

oppskrift på deilige klassiske krabbekaker servert med krydret chili hvitløksmajones, perfekt for forrett eller småretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor flaske majones
  • 2. 1 flaske chilihvitløkssaus
  • 3. 1 boks/flaske sitronsaft
  • 4. 3 røde paprika
  • 5. 1 flaske olivenolje
  • 6. 3 røde løk
  • 7. 3 stilker selleri
  • 8. 1,4 kg krabbekjøtt, grovhakket
  • 9. 6 store egg
  • 10. 2 store bokser brødsmuler
  • 11. 1 kopp majones
  • 12. 4 teskjeer chilihvitløkssaus
  • 13. 1 ½ teskje fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Chile Hvitløk-Mayonnaise
  2. 2Bland mayonnaise, chili-hvitløkssaus og 1 1/2 teskjeer sitronsaft i en liten bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet for å la chili mayonnaise trekke smak.
  3. 32. Klassiske Krabbekaker
  4. 4Varm opp 1 spiseskje olje i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett paprika, selleri, løk og jalapeño; stek i 3 minutter. Overfør til en stor bolle. Bland inn krabbe, egg, 1/2 kopp chili mayonnaise og resten av sitronsaften (2 teskjeer), deretter 1 1/2 kopper brødsmuler. Form blandingen til åtte krabbekaker, hver ca. 1/2 tomme tykk. Vend krabbekakene i de resterende 3 1/2 koppene brødsmuler, slik at de blir godt dekket. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 8 timer.
  5. 5Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Arbeid i porsjoner, og stek krabbekakene til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 4 minutter på hver side. Overfør til tallerkener. Server med resten av chili mayonnaise ved siden av.