
Klassiske krabbekaker med chili- og hvitløksmajones
oppskrift på deilige klassiske krabbekaker servert med krydret chili hvitløksmajones, perfekt for forrett eller småretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor flaske majones
- 1 flaske chilihvitløkssaus
- 1 boks/flaske sitronsaft
- 3 røde paprika
- 1 flaske olivenolje
- 3 røde løk
- 3 stilker selleri
- 1,4 kg krabbekjøtt, grovhakket
- 6 store egg
- 2 store bokser brødsmuler
- 1 kopp majones
- 4 teskjeer chilihvitløkssaus
- 1 ½ teskje fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Chile Hvitløk-Mayonnaise
- 2Bland mayonnaise, chili-hvitløkssaus og 1 1/2 teskjeer sitronsaft i en liten bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet for å la chili mayonnaise trekke smak.
- 3Klassiske Krabbekaker
- 4Varm opp 1 spiseskje olje i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett paprika, selleri, løk og jalapeño; stek i 3 minutter. Overfør til en stor bolle. Bland inn krabbe, egg, 1/2 kopp chili mayonnaise og resten av sitronsaften (2 teskjeer), deretter 1 1/2 kopper brødsmuler. Form blandingen til åtte krabbekaker, hver ca. 1/2 tomme tykk. Vend krabbekakene i de resterende 3 1/2 koppene brødsmuler, slik at de blir godt dekket. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 8 timer.
- 5Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Arbeid i porsjoner, og stek krabbekakene til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 4 minutter på hver side. Overfør til tallerkener. Server med resten av chili mayonnaise ved siden av.