Marengs

Marengs

lær hvordan du lager perfekte meringues med denne enkle oppskriften. deilig, søt dessert som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 16 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 store eggehviter, romtempererte
  • 2. En klype salt
  • 3. 1/4 teskje kremortartari
  • 4. 3/4 kopp superfint sukker
  • 5. 1 teskje peppermynteekstrakt eller 2 teskjeer revet limeskall (valgfritt)
  • 6. Fargede matfarger (valgfritt)
  • 7. 1/2 til 2/3 kopp mini sjokoladeknapper (valgfritt)
  • 8. Farget sukker, smeltet sjokolade eller nonpareils til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit. Legg to bakepapirkledte stekebrett. Ha eggehvitene og saltet i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, eller bruk en håndmikser; pisk på middels hastighet til det blir skummende. Tilsett kremortartar og øk hastigheten til medium høy; pisk inn sukker én spiseskje av gangen, og til slutt tilsett vaniljeekstrakt eller revet sitrusskall. Fortsett å piske til marengsen er tykk, blank og holder stive topper, ca. 6 minutter.
  2. 22. For fargede makroner, rør inn noen dråper konditorfarge i marengsen eller bruk en liten pensel til å male tre lange striper med konditorfarge oppover innsiden av en sprøytepose. For sjokoladekjeksversjoner, vend forsiktig inn mini-sjokoladeknapper i blandingen.
  3. 33. Hell eller sprøyt marengsen på stekebrettene med ca. 2 tommers mellomrom. Strø over sukker, hvis ønskelig. Stek i 1 time, slå av ovnen og la makronene stå i ovnen til de er tørre, ca. 2 timer. Topp med smeltet sjokolade eller dypp i sjokolade og dryss med nonpareils.
  4. 44. Fotograf: Steve Giralt