Sprø søt paideig, Pâte Sucrée

Sprø søt paideig, Pâte Sucrée

Lær hvordan du lager en flaky sweet pastry pate sucree, perfekt til kaker og paier. Enkel oppskrift med steg-for-steg instruksjoner for en søt og sprø dessertdeig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 7 spiseskjeer usaltet smør, avkjølt og i biter
  • 3. 2 teskjeer sukker
  • 4. 1/8 teskje salt
  • 5. 3 spiseskjeer iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser 1 kopp av melet, smøret, sukkeret og saltet i en food processor utstyrt med en metallblad. Kjør maskinen i 10 sekunder, til blandingen ligner grove smuler. Tilsett isvannet og pulser 10 til 15 ganger, bare til blandingen begynner å samle seg (ikke la den danne en ball). Hell deigen ut av maskinen på en melet arbeidsflate og samle den forsiktig ved å trykke lett. Hvis deigen virker for klissete, innarbeid forsiktig mer mel. Form deigen til en ball, og trykk den flatt til en skive. Pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time før du fortsetter med oppskriften.