Reker og grønnsakswok kinesisk stil

Reker og grønnsakswok kinesisk stil

Lær hvordan du lager en smakfull shrimpsauté med grønnsaker i kinesisk stil. Perfekt for en rask og sunn middag med asiatisk touch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje ansjospasta
  • 2. 1 spiseskje soyasaus
  • 3. 1 teskje sukker
  • 4. 1/4 kopp kyllingbuljong
  • 5. Tørkede rød pepperflak
  • 6. 1 spiseskje hver av vegetabilsk olje og sesamolje
  • 7. 1 kopp hakkede røde paprikaer, kuttet i 2,5 cm store biter
  • 8. 1 vårløk, hvite del skåret i tynne skiver, grønne del skåret i runde skiver, holdes adskilt
  • 9. 450 gram rensede, renskårede reker, delt i to
  • 10. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 11. 1 kopp tint frosne erter
  • 12. 1/4 kopp hver av chiffonnade av mynte- og basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp inn anchovepasta, soyasaus, sukker, buljong og krydre med rød pepperflak. I en stor stekepanne eller wok, varm opp vegetabilsk olje og sesamolje. Tilsett paprika og hvitløkskivene og stek eller wok dem under omrøring i ett minutt. Legg i reker og stek i ytterligere ett minutt. Tilsett hvitløk og stek i 15 sekunder til du får en god duft av aromaen.
  2. 22. Tilsett væskene og erter, halvparten av mynten og basilikumbladene, og la det småkoke i ett til to minutter, bare til rekene er gjennomkokte og grønnsakene er møre, men fortsatt sprø.
  3. 33. Smak til og juster krydderet, og overfør til en skål; server over ris, og pynt med resten av mynten, basilikumen og de grønne vårløkene.