
Reker og grønnsakswok kinesisk stil
Lær hvordan du lager en smakfull shrimpsauté med grønnsaker i kinesisk stil. Perfekt for en rask og sunn middag med asiatisk touch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje ansjospasta
- 1 spiseskje soyasaus
- 1 teskje sukker
- 1/4 kopp kyllingbuljong
- Tørkede rød pepperflak
- 1 spiseskje hver av vegetabilsk olje og sesamolje
- 1 kopp hakkede røde paprikaer, kuttet i 2,5 cm store biter
- 1 vårløk, hvite del skåret i tynne skiver, grønne del skåret i runde skiver, holdes adskilt
- 450 gram rensede, renskårede reker, delt i to
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kopp tint frosne erter
- 1/4 kopp hver av chiffonnade av mynte- og basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1Visp inn anchovepasta, soyasaus, sukker, buljong og krydre med rød pepperflak. I en stor stekepanne eller wok, varm opp vegetabilsk olje og sesamolje. Tilsett paprika og hvitløkskivene og stek eller wok dem under omrøring i ett minutt. Legg i reker og stek i ytterligere ett minutt. Tilsett hvitløk og stek i 15 sekunder til du får en god duft av aromaen.
- 2Tilsett væskene og erter, halvparten av mynten og basilikumbladene, og la det småkoke i ett til to minutter, bare til rekene er gjennomkokte og grønnsakene er møre, men fortsatt sprø.
- 3Smak til og juster krydderet, og overfør til en skål; server over ris, og pynt med resten av mynten, basilikumen og de grønne vårløkene.