Beef Stroganoff med rødbetkrem fraiche

Beef Stroganoff med rødbetkrem fraiche

Oppdag hvordan du lager en kremet beef stroganoff med en frisk vri av rødbetefløte. En enkel og smakfull rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper rødbetjuice
  • 2. 1 spiseskje sukker
  • 3. 1 kopp crème fraîche
  • 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 450 gram eggnudler
  • 7. 1 stang (8 spiseskjeer) usaltet smør, delt i biter
  • 8. 1/4 kopp hakket fersk dill
  • 9. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 10. Nykvernet svart pepper
  • 11. 4 filet mignon-biffer (hver ca. 3,8 cm tykke)
  • 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 13. 1/4 kopp biffkrydder, for eksempel Bobby Flays biffkrydder
  • 14. 4 spiseskjeer rapsolje
  • 15. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 16. 540 gram assorterte sopp (cremini, shiitake, østers), skivet og hakket
  • 17. 2 store sjalottløk, finhakket
  • 18. 3 hvitløksfedd, finrevet eller hakket til en pasta
  • 19. 1 spiseskje hvetemel
  • 20. 2 kopper hjemmelaget storfebuljong eller lavsalt storfebuljong
  • 21. Dill og persille, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. For rødbetcreme fraiche: Bland rødbetjuice og sukker i en liten, ikke-reaktiv kjele og kok opp på høy varme. Kok til det tykner og reduseres til omtrent 1/4 kopp, ca. 30 minutter. Overfør til en bolle og sett i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 30 minutter.
  2. 22. Ha creme fraiche i en bolle, krydre med salt og pepper, og rør inn rødbetreduseringen.
  3. 33. For de smørdampede nudlene: Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett nudlene og kok til de er al dente, ca. 6 minutter. Sil av nudlene, og spar 1 kopp av kokevannet.
  4. 44. Smelt smøret i en stor stekepanne, tilsett nudlene og noe av kokevannet, og vend godt slik at de blir dekket. Rør inn dill og persille, og krydre med salt og pepper.
  5. 55. For stroganoffen: Krydre begge sider av storfekjøttet med salt og pepper, og deretter med kjøttkrydderet. Varm opp 3 ss olje i en stor stekepanne over høy varme til den begynner å glitre. Legg i storfekjøttet og stek på begge sider til det er gyllent, en skorpe har dannet, og kjøttet er stekt til medium rare, ca. 10 minutter. Ta det ut og la det hvile på en tallerken i 5 minutter. Skjær i 1/2 tommers tykke skiver.
  6. 66. Tilsett smør og resten av oljen i pannen, og varm opp til den begynner å glitre. Ha i sopp og stek til de er lett gyldne. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og fortsett å koke til de er myke, soppen er dyp gyllenbrun, og væsken har fordampet, ca. 5 minutter per side. Krydre med salt og pepper. Rør inn mel og kok i 1 minutt. Tilsett storfekraften, kok opp og la det småkoke til sausen dekker biken av en skje, ca.