
Trefoldet av kremtoppet croquembouche
Lær hvordan du lager en imponerende triple pastry cream croquembouche. Perfekt som dessert til spesielle anledninger, enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: En sukkertemperaturmåler.
- 3For puffene: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 4I en stor kjele satt over middels høy varme, kok opp 2 kopper vann, smør, sukker og salt, og la det koke kraftig. Fjern deretter kjelen umiddelbart fra varmen. Rør med en tresleiv, og tilsett melet på en gang. Rør kraftig i 30 til 60 sekunder til alt melet er godt innarbeidet. Sett kjelen tilbake på varmen og kok, mens du rører, for å koke bort noe av fuktigheten, i 30 sekunder.
- 5Skrap blandingen over i en bolle. Bruk en håndmikser på lav til middels hastighet, og tilsett 8 av eggene, ett om gangen, og stopp etter hver tilsetting for å skrape ned sidene av bollen. Bland til deigen er glatt og blank, og eggene er helt innarbeidet. Deigen skal være tykk, men skal falle sakte og jevnt fra vispene når du løfter dem ut av bollen.
- 6Overfør deigen til en sprøytepose utstyrt med en stor rund tipp. Sprøyt store dollops av deigen på et bakepapirkledd stekebrett. Visp det resterende egget med 1 ss vann. Pensle overflaten av deigen med eggeblandingen for å jevne ut eventuelle spisser. Stek i 15 minutter, og reduser deretter varmen til 190 grader Celsius. Stek videre til puffene er oppblåst og lett gyldne, ca. 20 minutter til. Puffene skal ha en skorpe, men fortsatt være myke. Unngå å åpne ovnsdøren mens puffene stekes. Avkjøl puffene på stekebrettet.
- 7For fyllet: I en middels stor kjele satt over middels varme, kok opp melken til den begynner å boble langs kantene. I en bolle, visp sammen sukker og eggeplommer til det blir lyst og luftig. Tilsett maisstivelse og visp kraftig til ingen klumper er igjen. Visp inn 1