
Kylling og pølse med bjørnebærreduksjon
Lær hvordan du lager en smakfull rett med kylling, pølse og en søt bjørnebærsaus. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp 2 teskjeer olivenolje i en middels stor stekepanne.
- 3Strø kyllingbrystene med salt og pepper, og kok dem gjennom, 3 til 4 minutter på hver side.
- 4Sett til side og hold varme.
- 5I samme panne, kok kyllingpølsene, og vend dem ofte, til de er gjennomkokte, 10 til 12 minutter.
- 6Sett til side og hold varme.
- 7Tilsett sjalottløk i pannen og kok til den er myk.
- 8Tilsett bærene og kok til de er tint og har sluppet ut all saften.
- 9Sil ut frøene og sjalottløken, og ha saften tilbake i pannen.
- 10Tilsett balsamicoeddik og kok inn væsken til den har tyknet til sirupkonsistens, ca. 5 minutter.
- 11Sett til side og hold varm.
- 12Sil artisjokkene og tørk dem godt.
- 13I en ren panne, varm opp 1 spiseskje olivenolje på høy varme.
- 14Tilsett artisjokkene og stek til de er brune og sprø, 3 til 4 minutter på hver side.
- 15La dem renne av på kjøkkenpapir.
- 16Tørk ut pannen, sett den på middels varme, og tilsett de resterende 2 teskjeene olivenolje.
- 17Ha i zucchinistripene og krydre med salt og pepper.
- 18Vend forsiktig og stek til de er akkurat varme og litt myke, ca. 2 minutter.
- 19For å montere retten:
- 20Legg en liten klatt med bjørnebærsaus på den ene siden av tallerkenen.
- 21Plasser et kyllingbryst oppå.
- 22Skjær pølsene i skiver, og legg skivene av halve pølsen oppå kyllingbrystet.
- 23Lag en fin haug med zucchini, og topp med de sprø artisjokkhjertene.
- 24Øs litt mer saus over kylling og pølser hvis du ønsker det.
- 25Gjenta med resten av ingrediensene.