
Hvit pizza
Lær hvordan du lager deilig pizza bianca med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunsj eller middag. En smakfull rett for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bland mel, 1/2 teskje salt, sukker og gjær i en bolle til en elektrisk mikser, og tilsett sakte 1 3/4 kopper kaldt vann. Bland på lav hastighet til ingrediensene begynner å blande seg, øk hastigheten til medium-høy, og fortsett å blande i omtrent 10 minutter til deigen er glatt, elastisk og renner av sidene i miksebollen. Legg deigen i en smurt bolle, og la den hvile i 2 til 4 timer til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i to deler, og form hver del til en logg. Legg hver logg på en godt melet overflate, og la den hvile til den ferdige deigen igjen dobler i størrelse, minst 1 time. Legg deigen på en lett melet stekespade. Lag små fordypninger i deigen ved å trykke ned med fingertuppene. Arbeid deigen utover mot kantene av stekespaden til du når ønsket størrelse og tykkelse, ca. 1/4 tomme. Drypp over resten av olivenoljen, og strø over resten av saltet. Plasser en pizzastein, noen ganger kjent som en pizzastein, i ovnen. Still ovnen på grill, ca. 520 grader. Skyv pizzaen over på pizzasteinen med stekespaden. Stek i 10 til 12 minutter, til boblene er fra gyldne til dype brune i fargen.