Hvit pizza

Hvit pizza

Lær hvordan du lager deilig pizza bianca med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunsj eller middag. En smakfull rett for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 3/4 teskje sukker
  • 4. 1 teskje tørrgjær
  • 5. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 6. 1 kvist fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland mel, 1/2 teskje salt, sukker og gjær i en bolle til en elektrisk mikser, og tilsett sakte 1 3/4 kopper kaldt vann. Bland på lav hastighet til ingrediensene begynner å blande seg, øk hastigheten til medium-høy, og fortsett å blande i omtrent 10 minutter til deigen er glatt, elastisk og renner av sidene i miksebollen. Legg deigen i en smurt bolle, og la den hvile i 2 til 4 timer til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i to deler, og form hver del til en logg. Legg hver logg på en godt melet overflate, og la den hvile til den ferdige deigen igjen dobler i størrelse, minst 1 time. Legg deigen på en lett melet stekespade. Lag små fordypninger i deigen ved å trykke ned med fingertuppene. Arbeid deigen utover mot kantene av stekespaden til du når ønsket størrelse og tykkelse, ca. 1/4 tomme. Drypp over resten av olivenoljen, og strø over resten av saltet. Plasser en pizzastein, noen ganger kjent som en pizzastein, i ovnen. Still ovnen på grill, ca. 520 grader. Skyv pizzaen over på pizzasteinen med stekespaden. Stek i 10 til 12 minutter, til boblene er fra gyldne til dype brune i fargen.