mongolsk biff

mongolsk biff

Lær hvordan du lager autentisk mongolian beef hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Én 16-unse flankbiff
  • 2. 1 egg
  • 3. 1 teskje maisstivelse
  • 4. 3 kopper pluss 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer vegetabilsk olje, pluss mer til steking
  • 5. 5 unser kokte risnudler
  • 6. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 7. 3/4 kopp (3/4 tommer lange) vårløkskiver, både grønne og hvite deler
  • 8. 1/4 kopp sukker
  • 9. 1 teskje malt svart pepper
  • 10. 3 teskjeer soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Trim fett fra ytrefilet og skjær den i tynne skiver mot fibrene. Mariner kjøttet i 1 time i en blanding av egg, maisstivelse og 2 spiseskjeer olje.
  2. 22. I en stor wok, kok risnudlene i 5 cm varmt olje i noen sekunder, eller til de puffes opp. Sil av nudlene og sett til side. Varm opp wokken igjen med 3 kopper olje til 180°C, og tilsett de oppskårne ytrefiletbiter. Rør i 3 til 4 minutter, og fjern deretter fra varmen og la det renne av.
  3. 33. Varm opp wokken igjen, tilsett 2 teskjeer olje, finhakket hvitløk, alle de oppskårne vårløkene, og det marinerte kjøttet. Kok i 2 til 3 minutter. Tilsett deretter sukker, svart pepper og soyasaus, og kok i ytterligere 3 til 4 minutter. Ta av varmen og server over risnudlene.