Pimento-saus

Pimento-saus

Lær hvordan du lager en deilig pimento saus med denne enkle oppskriften. Perfekt til kjøtt, fisk eller grønnsaker. Rask og smakfull saus på få minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 5 sjalottløk, finhakket
  • 3. 1/2 kopp sopp, skivet
  • 4. 1 teskje most hvitløk
  • 5. 1 teskje tomatpuré
  • 6. 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 7. 5 kopper brun lammekraft, eller hermetisk storfekraft
  • 8. 3 spiseskjeer pimiento eller rød paprika, most i blender (med kraften hvis nødvendig)
  • 9. 1 spiseskje usaltet smør, kald
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en middels stor kjele over middels varme. Kok shallots og sopp til de er gylne. Tilsett hvitløk og tomatpuré og la det surre. Hell i vin, skru opp varmen til høy, og la det redusere til det er halvparten. Tilsett brun kraft og la det redusere igjen med en fjerdedel. Rør inn pimiento-puré. Kutt smøret i små biter og visp det inn i sausen til den er glatt. Juster krydderet etter smak, og sil sausen gjennom en fin sil. Server varm sammen med lam.