Kremet aspargessuppe i små tekopper

Kremet aspargessuppe i små tekopper

Oppdag en enkel oppskrift på kremet aspargessuppe servert i minite-kopper. Perfekt som forrett eller snack for en elegant anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 stor bunt asparges, endene trimmet, kuttet i 5 cm biter
  • 3. 2 stilker selleri, hakket
  • 4. 1 stor løk, hakket
  • 5. 8 kopper grønnsaksbuljong
  • 6. 1 laurbærblad
  • 7. 1 kopp kremfløte
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 2 kopper fersk babyspinat

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en stor kjele og en blender; 12 små tekopper eller demitassekopper.
  2. 22. I en stor kjele, varm opp oljen på middels varme. Tilsett asparges, selleri og løk, og kok under omrøring av og til til det er mørt, ca. 10 minutter. Tilsett grønnsaksbuljong og laurbærblad, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett fløten og la det småkoke i ytterligere 10 minutter. Ta opp og kast laurbærbladet. Smak til med salt og pepper.
  3. 33. Tilsett spinaten i suppen og la den visne i omtrent 1 minutt. I porsjoner, hell suppen i en blender og kjør på høy hastighet til den er glatt. (Alternativt kan du bruke en stavmikser og pureere suppen direkte i kjelen.) Rør godt før du heller opp i 12 små tekopper og server varm.