
Kokos-eggkarri med rød ris og sprø sjalottløk
oppskrift på kokos egg curry med rød ris og sprø sjalottløk, en smakfull og enkel hovedrett perfekt for alle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For å lage risen: I en middels stor kjele over middels høy varme, varm opp peanøttoljen til den begynner å glinse. Tilsett purre, og strø over litt salt for å trekke ut fuktigheten. Surr til den er myk. Tilsett risen, og rør om til hvert korn er dekket av olje. Legg i laurbærbladene og kraften. Kok opp, og la det småkoke i 20 minutter uten å fjerne lokket. Når risen har absorbert væsken og er gjennomkokt, fjern kjelen fra varmen og sett til side. Hold den varm.
- 22. For å lage curryen: Fyll en stor kjele med vann til omtrent halvfull, og kok opp. Legg forsiktig eggene i vannet, og senk dem ned med en stor skje. Kok i 14 minutter. Koketips: Skru ned varmen hvis kjelen begynner å koke over. Legg umiddelbart eggene i en bolle med isvann for å forhindre at det dannes en grå ring rundt eggeplommene. La eggene avkjøles i noen minutter, skrell dem deretter og del dem i to.
- 33. I en stor stekepanne, varm opp et par spiseskjeer peanøttolje, og når det begynner å glinse, tilsett løk og hvitløk, og stek til de er gylne. Mens de steker, rist tørre chilier, korianderfrø og spisskummenfrø i en liten panne over middels varme, og rist av og til for å unngå at de brenner seg. Rist chiliene til de er velduftende, og mal dem deretter i en krydderkvern til de er fint malt. Tilsett de malte chiliene i løkblandingen sammen med koriander, spisskummenfrø og gurkemeie, og stek i 30 sekunder. Tilsett kokosmelk og vann. Kok opp igjen, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter for å utvikle smakene. Legg egghalvdelene i currysausen de siste 5 minuttene av kokingen. Rør forsiktig inn en raus hånd