Sveitsisk fondue

Sveitsisk fondue

Lær hvordan du lager en autentisk sveitsisk fondue med vår enkle oppskrift. Perfekt for kalde vinterkvelder og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund Gruyère, grovt revet
  • 2. 1/2 pund Emmental, grovt revet
  • 3. 2 teskjeer maisstivelse
  • 4. 1/2 hvitløksfedd
  • 5. 2/3 kopp tørr hvitvin (Chardonnay er fint)
  • 6. 4 spiseskjeer Kirsch (tørr kirsebærlikør)
  • 7. En klype nyrevet muskatnøtt
  • 8. Nykvernet svart pepper
  • 9. Dipp-tilbehør etter eget valg, for eksempel brødterninger eller epler

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de to ostene sammen med maisstivelsen. Gni innsiden av en tykkbunnet kjele med den kuttede hvitløksflekken. Tilsett vin og 2 spiseskjeer Kirsch, og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og tilsett osteblandingen, rør om til blandingen er varm og jevn.
  2. 22. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene Kirsch hvis blandingen er for tykk. Krydre med muskatnøtt og pepper etter smak. Overfør til en fonduegryte og server umiddelbart med det du ønsker å dyppe i.