Pappardelle med salsiccia og spinat

Pappardelle med salsiccia og spinat

Lær å lage deilig pappardelle med salsiccia og spinaci. En smakfull og enkel italiensk rett perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 1 spiseskje finhakket søt løk
  • 4. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 5. 4 store ferske basilikumblader, juliennet
  • 6. 90 gram kyllingkraft
  • 7. 4 plommetomater, hakket
  • 8. Nykvernet hvit pepper
  • 9. 2 lenker søt italiensk pølse, ristet og skåret i tynne skiver på skrå
  • 10. 1 kopp lett hakkede babyspinatblader
  • 11. 170 gram fersk pappardellepasta (ca. 16 bånd)
  • 12. 1 ½ ss revet Parmigiano-Reggiano
  • 13. 1 ss søtt smør
  • 14. ½ teskje hvit trøffelolje infusert i olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en middels stor kjele halvfull med vann; tilsett salt og kok opp på høy varme.
  2. 22. I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen på middels høy varme til den er varm. Tilsett løk, hvitløk og basilikum, og la det koke under omrøring til løken blir gjennomsiktig, ca. 2 minutter. Tilsett kyllingkraft, tomater og litt salt og pepper. La det koke til tomatene er myke, ca. 5 minutter, og bland deretter inn den skivede pølsen og spinaten for å varme opp. Ta av varmen.
  3. 33. Slipp pappardellen i det kokende vannet og kok i 3 til 4 minutter. Sil av pastaen, og tilsett den i tomat- og pølsesausen (eller bruk tenger for forsiktig å overføre den fra vannet til sausen). Deretter tilsetter du osten og smøret, og vender eller rører til pastaen er farget av sausen og sausen har tyknet. Fordel i skåler og drypp over den trøffelinfuserte oljen.