Chop Suey

Chop Suey

Lær hvordan du lager den klassiske kinesiske retten chop suey hjemme. En enkel oppskrift med friske ingredienser, perfekt for en rask og velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 pakker med kinesiske wonton-ark (3 tommer x 3 tommer), atskilt
  • 2. 1 spiseskje pluss 2 teskjeer rapsolje
  • 3. 1/4 teskje salt
  • 4. 2 vårløk, med grønne deler, trimmet og tynnsnittet (ca. 1/4 kopp)
  • 5. 3 fedd hvitløk, skivet
  • 6. 4 kopper skivet napa-kål
  • 7. 3/4 kopp selleri, tynnsnittet (ca. 4 selleristenger eller 2 lange stilker)
  • 8. 1 boks (8 unser) bambusskudd, drenert og julienned
  • 9. 2 kopper shiitakesopp, renset, trimmet og tynnsnittet (ca. 6 unser)
  • 10. 3/4 teskje sukker
  • 11. 1 kopp lav-salt kyllingbuljong
  • 12. 1 1/2 spiseskje lav-salt soyasaus
  • 13. 2 spiseskje ristet sesamolje
  • 14. 1 1/2 teskje maisstivelse oppløst i 1 spiseskje sherry
  • 15. 2 kopper kokt eller strimlet kalkun eller kylling
  • 16. 2 kopper kokt brunt ris
  • 17. 1 spiseskje ristet sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Pensle et bakepapirkledd stekebrett og lett på begge sider av wonton-arkene med 2 teskjeer olje. Krydre med salt og stek i 10 til 12 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Overfør til en avkjølingsrist og sett til side.
  4. 4I en stor, tykk stekepanne eller wok, varm opp den resterende spiseskjeen med rapsolje over middels høy varme. Tilsett vårløk, hvitløk, kål, selleri, bambusskudd og sopp, og wok dem til kålen er myk og visnet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett sukker, ¾ kopp kyllingbuljong, soyasaus og sesamolje, og kok i 3 minutter. Rør inn sherrysausen med maisstivelse, og hvis blandingen virker litt tørr, tilsett den ekstra ¼ koppen kyllingbuljong. Tilsett kalkun eller kylling og varm opp gjennom. Server chop suey over den kokte brune risen, og topp med sesamfrø og de reserverte, knuste wonton-arkene.