Reker og gressløk-ravioli med druesomt saus

Reker og gressløk-ravioli med druesomt saus

oppskrift på delikat reke- og gressløk ravioli servert med smakfull druesaus, perfekt som forrett eller lett hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 oppskrift på pastadeig til ravioli, oppskrift følger
  • 2. 450 gram mediumstore rå reker, renset og skrellet
  • 3. 1 bunt fersk basilikum, pluss mer til pynt
  • 4. 1 bunt fersk kjørvel, pluss mer til pynt
  • 5. 1 bunt fersk gressløk, pluss mer til pynt
  • 6. 1 stor eggehvite, pluss 1 egg til pensling
  • 7. 8 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1 pint druetomater
  • 10. 2 sjalottløk, finhakket
  • 11. 1/2 bunt fersk kjørvel, pluss mer til pynt
  • 12. Mel til utbaking
  • 13. 5 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 14. 1 ts salt
  • 15. 6 store egg
  • 16. 2 ss ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Lag pastadeigen til ravioli og sett den til hvile.
  2. 2Lag fyllet: I en food processor, tilsett reker, 1/2 bunt basilikumblader, 1/2 bunt gressløk, 1/2 bunt kjørvel, eggehvite og 2 spiseskjeer olivenolje; krydre med salt og pepper. Kjør maskinen til det er finhakket, men ikke pureert. Dekk til og sett i kjøleskapet til bruk.
  3. 3Kjevle ut deigen: Del deigen i to deler, dekk den ene med plastfolie for å forhindre at den tørker ut. Strø mel på benken og på deigen. Trykk deigen ut til en rektangulær form og kjevle den gjennom en pastamaskin på den bredeste innstillingen 2 eller 3 ganger. Veiled deigen med hånden når den kommer ut av maskinen for å unngå at den punkteres eller strekkes. Strø ekstra mel på arkene når deigen blir klissete. Reduser innstillingen og kjør deigen gjennom maskinen igjen 2 eller 3 ganger. Fortsett å redusere innstillingen og kjevle til maskinen er på sin smaleste innstilling; deigen skal være tynn som papir, ca. 3 mm tykk for ravioli. Kjevle ut den andre halvdelen.
  4. 4Form raviolien: Pisk ett egg med en spiseskje vann for å lage eggevasj. Strø mel på benken, legg ut ett langt ark pasta, og pensle den øverste overflaten med eggevasjen. Legg fyllet med en spiseskje, ca. 5 cm fra hverandre, på den ene halvdelen av pastaarket. Brett den andre halvdelen over fyllet som et teppe. Gni forsiktig ut luftlommer rundt hver klump med fyll. Bruk en skarp kniv til å kutte rundt hver klump og trykk kantene sammen med fingrene for å lage en tett forsegling. Strø mel på et stekebrett for å forhindre at raviolien setter seg fast, og legg dem til side for å tørke litt mens du fortsetter med resten.
  5. 5Lag sausen: Forvarm ov