Kylling i saltkruste

Kylling i saltkruste

oppskrift på kylling bakt i saltinnpakning, en saftig og smakfull rett perfekt for spesielle anledninger eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Olivenolje, til pensling av bakepapiret
  • 2. 2 (3 ½ pund) kyllinger
  • 3. 6 hvitløksfedd, knust
  • 4. 4 (3-tommers) kvister fersk rosmarin
  • 5. 4 (3-tommers) kvister fersk timian
  • 6. ½ teskje grovt knuste svarte pepperkorn
  • 7. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 8. 2 spiseskjeer hakket fersk timian
  • 9. 2 spiseskjeer hakket fersk estragon
  • 10. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 11. Saltdeig til skorpe (ca. ½ oppskrift)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Lett olj en bakeplate stor nok til å romme de to kyllingene.
  2. 22. Fyll hver kylling med 3 hvitløksfedd, 2 kvister rosmarin, 2 kvister timian og 1/4 teskje knuste pepperkorn. Bind opp kyllingene med kjøkkenhyssing. I en liten bolle, bland sennep, hakket timian, hakket estragon og persille. Bruk en pensel til å påføre sennepsblandingen over hele kyllingen. Plasser kyllingene med brystene opp på den forberedte bakeplaten.
  3. 33. Del deigen i to like deler. Ifølge oppskriften på saltdeig, kjevle ut hver del så tynt som mulig. Pakk hver kylling helt inn i deigen.
  4. 44. Stek til deigen er brunet og hard, omtrent 50 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile i 10 minutter. Bruk en hammer eller baksiden av en tung kniv til å knekke opp skorpa, og fjern kyllingen. Rens bort eventuelle rester av deigen med et rent kjøkkenhåndkle. Del hver kylling i to på langs. Server umiddelbart på oppvarmede tallerkener.