
Kylling i saltkruste
oppskrift på kylling bakt i saltinnpakning, en saftig og smakfull rett perfekt for spesielle anledninger eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Lett olj en bakeplate stor nok til å romme de to kyllingene.
- 22. Fyll hver kylling med 3 hvitløksfedd, 2 kvister rosmarin, 2 kvister timian og 1/4 teskje knuste pepperkorn. Bind opp kyllingene med kjøkkenhyssing. I en liten bolle, bland sennep, hakket timian, hakket estragon og persille. Bruk en pensel til å påføre sennepsblandingen over hele kyllingen. Plasser kyllingene med brystene opp på den forberedte bakeplaten.
- 33. Del deigen i to like deler. Ifølge oppskriften på saltdeig, kjevle ut hver del så tynt som mulig. Pakk hver kylling helt inn i deigen.
- 44. Stek til deigen er brunet og hard, omtrent 50 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile i 10 minutter. Bruk en hammer eller baksiden av en tung kniv til å knekke opp skorpa, og fjern kyllingen. Rens bort eventuelle rester av deigen med et rent kjøkkenhåndkle. Del hver kylling i to på langs. Server umiddelbart på oppvarmede tallerkener.