Jødisk pizza

Jødisk pizza

Lær hvordan du lager en smakfull jødisk pizza med denne enkle oppskriften. Perfekt for en spennende forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 15 unser brødmel
  • 2. 1 ¾ teskje salt
  • 3. 1 ½ teskje honning
  • 4. 7,5 unser vann
  • 5. ½ teskje gjær
  • 6. 1 spiseskje olivenolje
  • 7. 6 spiseskjeer chiliolje
  • 8. ¼ kopp rødløk, skivet
  • 9. 1 kopp crème fraîche
  • 10. 4 spiseskjeer fersk dill, grovhakket
  • 11. 30 skiver røkt laks
  • 12. 1/8 kopp gressløk
  • 13. 15 unser svart kaviar, for eksempel Romanoff lumpfish

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 °C.
  2. 2For å lage deigen, bland mel, salt, honning og vann i en bolle, og rør i 2 minutter på lav hastighet (1) til det dannes en ball.
  3. 3Tilsett gjær og fortsett å blande i ytterligere 6 minutter.
  4. 4Rør inn olivenoljen til den er godt innarbeidet.
  5. 5Del deigen i 5 like store biter (ca. 125 gram hver) og form dem til stramme baller.
  6. 6Sett deigen i kjøleskapet for heving.
  7. 72. Kna ut deigen for å slippe ut luftbobler og form den til sirkler.
  8. 8Pensle jevnt med chilolje.
  9. 9Legg løk på deigen.
  10. 10Stek i ovnen i 7 til 10 minutter, eller til de er gyldne.
  11. 11Ta ut pizzaene av ovnen.
  12. 12Smør på crème fraîche og dryss over dill.
  13. 13Legg laksen på pizzaene, og strø over finhakket gressløk.
  14. 14Skjær pizzaene i 6 stykker og legg 1 ss kaviar på hver slice.