Karibisk gryterett med storfe

Karibisk gryterett med storfe

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull caribbean pot roast med eksotiske krydder. Perfekt for en varmende middag hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss. Crisco® Pure Vegetable Oil eller Crisco® Original No-Stick Koking Spray, hvis du bruker slow cooker
  • 2. 1,4–1,8 kg benfri storfekjøttbog eller -skulder
  • 3. Salt og pepper etter smak
  • 4. 1/3 kopp Pillsbury BEST® All Purpose Mel
  • 5. 1 1/2 ts. salt
  • 6. 1 ss. karri pulver
  • 7. 1 (240 g) glass Dickinson's® Tomatketchup
  • 8. 1 (340 g) glass Smucker's® Søt appelsinmarmelade
  • 9. 1/2 ts. sterk pepper saus, eller etter smak
  • 10. 1 (425 g) boks svarte bønner, drenert og skylt
  • 11. 1/2 kopp vann
  • 12. Skall av 1 lime, revet
  • 13. Kokt ris eller nudler (valgfritt)
  • 14. Hakket frisk koriander til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. METODE PÅ KOKETOPP: Varm olje i en nederlandsk ovn over middels varme. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun steiken på alle sider i pannen. STRØ kjøttet med mel. Bland 1 ½ teskjeer salt, karri, ketchup, søt appelsinmarmelade og hot peppersaus i en middels stor bolle; rør inn svarte bønner, vann og ketchup. Hell blandingen over steiken. Kok opp, dekk til godt og la småkoke, rør av og til, i omtrent 3 timer eller til kjøttet er mørt og kan deles med gaffel. Ta kjøttet ut på et serveringsfat. Skjær i serveringsstykker. Rør inn limeskall i sausen og bønnene. Hell sausen over kjøttet. Server med kokt ris eller eggnudler og pynt med hakket koriander, hvis ønskelig.
  2. 22. SLOW COOKER-METODE: Spray innsiden av slow cookeren med non-stick spray. Legg steiken i cookeren. STRØ kjøttet med mel. Bland salt, karri, ketchup, søt appelsinmarmelade og hot peppersaus i en middels stor bolle; rør inn svarte bønner, vann og ketchup. Hell blandingen over steiken. Dekk til og la koke på LOW i 8 til 10 timer (eller på HIGH i 5 til 6 timer), eller til kjøttet er mørt og kan deles med gaffel. For å servere, følg siste steg ovenfor.