
Karibisk gryterett med storfe
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull caribbean pot roast med eksotiske krydder. Perfekt for en varmende middag hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss. Crisco® Pure Vegetable Oil eller Crisco® Original No-Stick Koking Spray, hvis du bruker slow cooker
- 1,4–1,8 kg benfri storfekjøttbog eller -skulder
- Salt og pepper etter smak
- 1/3 kopp Pillsbury BEST® All Purpose Mel
- 1 1/2 ts. salt
- 1 ss. karri pulver
- 1 (240 g) glass Dickinson's® Tomatketchup
- 1 (340 g) glass Smucker's® Søt appelsinmarmelade
- 1/2 ts. sterk pepper saus, eller etter smak
- 1 (425 g) boks svarte bønner, drenert og skylt
- 1/2 kopp vann
- Skall av 1 lime, revet
- Kokt ris eller nudler (valgfritt)
- Hakket frisk koriander til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1METODE PÅ KOKETOPP: Varm olje i en nederlandsk ovn over middels varme. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun steiken på alle sider i pannen. STRØ kjøttet med mel. Bland 1 ½ teskjeer salt, karri, ketchup, søt appelsinmarmelade og hot peppersaus i en middels stor bolle; rør inn svarte bønner, vann og ketchup. Hell blandingen over steiken. Kok opp, dekk til godt og la småkoke, rør av og til, i omtrent 3 timer eller til kjøttet er mørt og kan deles med gaffel. Ta kjøttet ut på et serveringsfat. Skjær i serveringsstykker. Rør inn limeskall i sausen og bønnene. Hell sausen over kjøttet. Server med kokt ris eller eggnudler og pynt med hakket koriander, hvis ønskelig.
- 2SLOW COOKER-METODE: Spray innsiden av slow cookeren med non-stick spray. Legg steiken i cookeren. STRØ kjøttet med mel. Bland salt, karri, ketchup, søt appelsinmarmelade og hot peppersaus i en middels stor bolle; rør inn svarte bønner, vann og ketchup. Hell blandingen over steiken. Dekk til og la koke på LOW i 8 til 10 timer (eller på HIGH i 5 til 6 timer), eller til kjøttet er mørt og kan deles med gaffel. For å servere, følg siste steg ovenfor.


