Tyrkia-mole

Tyrkia-mole

Lær hvordan du lager en deilig turkey mole med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag som imponerer hele familien. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 tørkede Mulaeto-chili
  • 2. 3 tørkede Pasilla-chili
  • 3. 2 tørkede Ancho-chili
  • 4. 2 store kalkunlår og -lårstykker, vasket og tørket
  • 5. Salt og pepper
  • 6. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 7. 1 løk, skrelt og hakket
  • 8. 2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 9. 2 spiseskjeer usaltede peanøtter
  • 10. 2 spiseskjeer gule rosiner
  • 11. 4 tomatillos, skrelt, kjernet ut, vasket og hakket
  • 12. 1 mais tortilla, lett ristet over åpen flamme og brutt i små biter
  • 13. 1/4 teskje anisfrø
  • 14. 6 korianderfrø
  • 15. 1 nellik
  • 16. 10 hele pepperkorn
  • 17. 1/2 kopp sesamfrø
  • 18. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 19. 1 unse bittersøt sjokolade, grovhakket
  • 20. 1–2 teskjeer salt
  • 21. 4 lime, skåret i båter til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Rens og devein chiliene. Rist chiliene i en tung stekepanne over middels varme til skinnet begynner å boble og aromaene frigjøres. Dekk med 5 kopper kokende vann og sett til side for å avkjøle. Når de er avkjølte, kjør dem til en glatt puré sammen med væsken og sett til side. Krydre kalkunlår og -knoker med salt og pepper.
  2. 22. Varm opp vegetabilsk olje i en stor, tykkbunnet gryte over moderat varme og brun kalkunen på alle sider. Ta den ut og sett til side. Tilsett løk i pannen og stek i 10-12 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til, deretter peanøtter og rosiner i ett minutt. Tilsett hakkede tomatillos og tortillachips, og kok i 5 minutter eller til de er myke.
  3. 33. I en liten, tørr stekepanne over middels varme, rist anisfrø og korianderfrø. Kvern dem i en kaffekvern eller morter sammen med nellik og pepperkorn. I samme lille, tørre stekepanne, rist sesamfrø til de er gylne, og del dem i to deler. Sett en del i blenderen og reserver den andre til pynt.
  4. 44. Ha de stekte grønnsakene i blenderen (ingen grunn til å vaske den etter puréing av chiliene) og tilsett krydder, sesamfrø og kraft. Kjør til en jevn puré.
  5. 55. Kok den puréte chilien i samme gryte over lav varme, bruk den resterende fettet, i 8-10 minutter, og rør ofte. Tilsett ingrediensene fra blenderen, sjokolade og salt etter smak. Legg i kalkunbitene og la det småkoke under lokk i 45 minutter, eller til kjøttet er mørt. Når det er avkjølt, fjern skinn og kjøtt fra bena. Riv opp kalkunkjøttet og sett til side til bruk i tamales.