Vaniljekresnitter

Vaniljekresnitter

Lær hvordan du lager deilige vanilla crescents, perfekte til jul eller som en søt småkake. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (110 gram) hvetemel
  • 2. 1/2 kopp (40 gram) hasselnøttmel
  • 3. En klype fint salt
  • 4. 7 spiseskjeer (100 gram) usaltet smør, myknet
  • 5. 3 spiseskjeer (40 gram) sukker
  • 6. 1 vaniljestang
  • 7. 1 stort eggeplomme
  • 8. Melis, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle blander du sammen hvetemel, hasselnøttmel og salt. Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er kremaktig. Del vaniljestangen, skrap ut frøene med baksiden av en tynn kniv, og tilsett dem i smøret sammen med eggeplommen. Pisk til alt er godt blandet. Rør gradvis inn melet, litt etter litt, til deigen akkurat er blandet.
  2. 22. Rull deigen til en 30 cm lang logg, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg to bakeplater med bakepapir.
  4. 44. Skjær loggen i 18 biter, og trill hver bit til en halvmåne. Legg halvmåneformene på de forberedte bakeplatene, med ca. 2,5 cm mellomrom. Stek til kjeksene er faste og bunnene og kantene er gyldne, ca. 14 minutter. La dem avkjøle på bakeplatene i noen minutter. Dryss over melis mens de er varme, og flytt dem deretter over på en rist for å avkjøle helt.