Hip Hip Hurrra Kylling Satay

Hip Hip Hurrra Kylling Satay

Lær hvordan du lager en deilig chicken satay med enkle steg. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag. Rask og smakfull oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 unser rå, benfri, skinnfri, magert kyllingbryst, banket til 1/2 tommers tykkelse
  • 2. 1/8 teskje karri pulver
  • 3. 1/8 teskje salt
  • 4. 2 dråper svart pepper
  • 5. 1/3 kopp naturell lett soyamelk
  • 6. 2 spiseskjeer fettredusert peanøttsmør, romtemperert
  • 7. 1 1/2 spiseskjeer redusert-salt eller lett soyasaus
  • 8. 1 teskje sukker
  • 9. 1/4 teskje knust hvitløk
  • 10. 1/4 teskje tørket finhakket løk
  • 11. 1/8 teskje cayennepepper
  • 12. 1/4 kopp naturell fettfri yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. (Eller varm opp en grill eller grillpanne sprayet med non-stick spray til middels høy varme.)
  2. 22. Strø kyllingen med karri, salt og svart pepper. Skjær kyllingen i jevne stykker, ca. 12 stykker, og tre hvert stykke på en spyd. Plasser spydene på et bakepapirkledd stekebrett sprayet med non-stick spray, og stek i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. (Eller grill til gjennomstekt, 1 til 2 minutter per side. Hvis du bruker en grillpanne, fjern den fra varmen og spray på nytt mellom batchene.)
  3. 33. I mellomtiden, bland alle sausens ingredienser unntatt yoghurt i en liten non-stick kjele. Varm opp på middels lav varme på komfyren. Rør kontinuerlig til sausen er varm og godt blandet, ca. 5 minutter.
  4. 44. Ta sausen av varmen og la den avkjøle litt. Tilsett yoghurten og rør til den er glatt og godt blandet. Server sausen sammen med kyllingspydene, skje den over, og NYT!