
Perfekt grillet maiskolbe
Lær hvordan du griller mais på maiskolben perfekt hver gang. Enkel oppskrift for saftig og smakfull grillmais, ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp grillen til middels varme.
- 33. Dra de ytre bladene nedover maiskolben til bunnen. Fjern silketrådene fra hver maiskolbe for hånd. Brett bladene tilbake på plass, og legg maiskolbene i en stor bolle med kaldt vann og 1 spiseskje salt i 10 minutter.
- 44. Ta maisen opp av vannet og rist av overflødig vann. Legg maisen på grillen, lukk lokket og grill i 15 til 20 minutter, snu hver 5. minutt, eller til kornene er møre når de stikkes med en liten kniv. Fjern bladene og spis den som den er på maiskolben, eller fjern kornene. Server med BBQ Smør og/eller Urte Smør. Smør over maisen mens den er varm.
- 55. Varm opp oljen i en middels stor stekepanne på høy varme til nesten røyk. Tilsett løk og kok til den er myk, ca. 2–3 minutter. Tilsett hvitløk og kok i 30 sekunder. Tilsett paprika, cayenne, spisskummen og ancho-pulver, og kok i 1 minutt. Tilsett 1/2 kopp vann og kok til blandingen blir tykk og vannet har fordampet. La det avkjøle litt.
- 66. Ha smøret i en food processor, tilsett krydderblandingen og Worcestershire-sausen, og kjør til det er jevnt. Smak til med salt og pepper. Ha blandingen i en liten bolle, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter for å la smakene sette seg. Ta det ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert før servering.
- 77. Bland i en food processor og kjør til det er glatt.