Pots de Crème
oppskrift på pots de creme, en klassisk fransk dessert med silkemyk konsistens. perfekt for spesielle anledninger og hverdagslykke.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Sett sjokoladen i en blender. Visp opp melken, 1 kopp krem, eggeplommer, sukker og salt i en tykkbunnet mellomstor kjele over middels varme. Kok opp, rør konstant med en varmebestandig slikkepott, til blandingen er tykk nok til å dekke slikkepotten og nesten kokende, ca. 5–6 minutter.
- 22. Hell umiddelbart den varme melke- og eggeblandingen over sjokoladen i blenderen. Dekk til og hold lokket på plass med et tykt kjøkkenhåndkle; kjør blenderen til alt er godt blandet og jevnt, og stopp for å skrape ned sidene av blenderen etter behov. Fordel sjokoladeblandingen i små porsjonsformer eller kopper og sett i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 2 timer.
- 33. Pisk opp den resterende 1/2 koppen krem og melis med en mikser eller i blenderen til myke topper dannes. Topp de kalde pots de crème med pisket krem.
- 44. Fotografert av Gentl & Hyers