
BBQ-glassert, røkt kylling
Lær å lage saftig smoked chicken med BBQ-glaze. En perfekt oppskrift for grillentusiaster som vil imponere med smakfull og enkel mat. Perfekt til sommeren!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For kyllingen og ruben: I en røyker med hickory eller annet hardved, få treet til å begynne å røke, og oppretthold en temperatur på 85–90 grader Celsius.
- 22. I en bolle blander du paprika, salt, cayenne, spisskummen og hvitløkspulver godt. Deretter krydrer du kyllinghalvdelene med ruben, både på skinnet og inni. Plasser dem i røyken og la dem stå i 2 timer. Røykerens temperatur bør holdes mellom 75 og 80 grader Celsius under kokeperioden. Ta kyllingen ut av risten og la den hvile til den er avkjølt, i minst 2 timer.
- 33. For sausen: I en bolle med en visp blander du ketchup, eddik, sennep og pepperrot godt.
- 44. For å varme opp og glasere kyllingen: Forvarm grillen. Pensle skinnet på kyllinghalvdelene jevnt med smør og salt. Grill til skinnet er sprøtt, ca. 3 minutter. Snu og fullfør oppvarmingen i ytterligere 4 minutter. I løpet av denne perioden, glasér skinnet med 2 spiseskjeer av sausen.