BBQ-glassert, røkt kylling

BBQ-glassert, røkt kylling

Lær å lage saftig smoked chicken med BBQ-glaze. En perfekt oppskrift for grillentusiaster som vil imponere med smakfull og enkel mat. Perfekt til sommeren!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje paprika
  • 2. 1 spiseskje kosher-salt
  • 3. 1 teskje cayennepepper
  • 4. 1 teskje spisskummen
  • 5. 1 teskje hvitløkspulver
  • 6. 2 kyllinger, delt i to og ryggbein fjernet (hele kyllinger på 1,5–2 kg)
  • 7. 1 kopp ketchup (bruk et merke uten høyt fruktose-glukosesirup)
  • 8. 1/2 kopp hvit balsamico- eller eplecidereddik
  • 9. 1/3 kopp grovkornet sennep
  • 10. 2 spiseskjeer horseradish
  • 11. 113 gram (1 stang) usaltet smør, myknet
  • 12. 1 spiseskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. For kyllingen og ruben: I en røyker med hickory eller annet hardved, få treet til å begynne å røke, og oppretthold en temperatur på 85–90 grader Celsius.
  2. 22. I en bolle blander du paprika, salt, cayenne, spisskummen og hvitløkspulver godt. Deretter krydrer du kyllinghalvdelene med ruben, både på skinnet og inni. Plasser dem i røyken og la dem stå i 2 timer. Røykerens temperatur bør holdes mellom 75 og 80 grader Celsius under kokeperioden. Ta kyllingen ut av risten og la den hvile til den er avkjølt, i minst 2 timer.
  3. 33. For sausen: I en bolle med en visp blander du ketchup, eddik, sennep og pepperrot godt.
  4. 44. For å varme opp og glasere kyllingen: Forvarm grillen. Pensle skinnet på kyllinghalvdelene jevnt med smør og salt. Grill til skinnet er sprøtt, ca. 3 minutter. Snu og fullfør oppvarmingen i ytterligere 4 minutter. I løpet av denne perioden, glasér skinnet med 2 spiseskjeer av sausen.