
Spaghetti med tomat og tunfisk
Lær hvordan du lager en smakfull spaghetti con pomodoro e tonno. En enkel oppskrift perfekt for en rask middag med ferske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje pluss 2 spiseskjeer
- 1 spiseskje grovhakket løk
- 4 kopper hermetiske hele plommetomater (omtrent én 35-unse boks)
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 ferske basilikumblader
- Én 6-unse boks italiensk tunfisk pakket i olivenolje
- 450 gram spaghetti eller linguine
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en fjerdedel kopp olivenolje i en liten kjele over middels høy varme. Tilsett løken og kok, mens du rører, til den er myk, ca. 3 minutter. Tilsett tomatene, knus dem godt med baksiden av en hullsleiv eller ved å klemme dem gjennom fingrene mens du legger dem i pannen. Krydre med salt og pepper, og rør inn basilikum. Dekk til og la det koke opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til sausen tykner, ca. 20 minutter. Sil av halvparten av olivenoljen fra den hermetiske tunfisken. Smuldre tunfisken i tomatsausen. Dekk til og varm opp, 8–10 minutter. Ta av varmen og sett til side mens pastaen kokes. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok til den er al dente, i henhold til pakkens anvisninger. Sil av vannet, og vend deretter pastaen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Tilsett omtrent 3 øser med saus og fortsett å vende. Fordel jevnt på fire middagsfat. Øs resten av sausen over, og server umiddelbart.