Potet- og purresuppe

Potet- og purresuppe

oppskrift på potet- og purresuppe som er enkel å lage, perfekt for en varmende forrett eller middag. sunn, mettende og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 8 kopper kyllingkraft
  • 2. 6 russetpoteter, skrelt og delt i store biter
  • 3. 4 purre (bare den hvite delen), grundig vasket og skåret i skiver
  • 4. 3 stilker selleri, grovhakket
  • 5. 1 laurbærblad
  • 6. 1 1/2 teskjeer finhakket fersk timian
  • 7. Salt og nykvernet pepper
  • 8. 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg kyllingkraft, poteter, purre, selleri, laurbærblad og timian i en stor gryte, og krydre med salt og pepper. Kok opp og la det småkoke til potetene er møre, ca. 15–20 minutter.
  2. 22. Ta ut laurbærbladet. Bruk en stavmikser (eller kjør suppen i omganger i en blender eller food processor) og kjør den glatt. Hell suppen over i en mellomstor gryte; tilsett fløte og la den småkoke til den har tyknet, ca. 20 minutter.