
Potet- og purresuppe
oppskrift på potet- og purresuppe som er enkel å lage, perfekt for en varmende forrett eller middag. sunn, mettende og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 8 kopper kyllingkraft
- 6 russetpoteter, skrelt og delt i store biter
- 4 purre (bare den hvite delen), grundig vasket og skåret i skiver
- 3 stilker selleri, grovhakket
- 1 laurbærblad
- 1 1/2 teskjeer finhakket fersk timian
- Salt og nykvernet pepper
- 1 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Legg kyllingkraft, poteter, purre, selleri, laurbærblad og timian i en stor gryte, og krydre med salt og pepper. Kok opp og la det småkoke til potetene er møre, ca. 15–20 minutter.
- 2Ta ut laurbærbladet. Bruk en stavmikser (eller kjør suppen i omganger i en blender eller food processor) og kjør den glatt. Hell suppen over i en mellomstor gryte; tilsett fløte og la den småkoke til den har tyknet, ca. 20 minutter.