Kremet maispolenta

Kremet maispolenta

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull corn polenta med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller hovedrett for en rask og velsmakende måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper polenta eller gult maismel
  • 2. 1 kopp kremfløte
  • 3. 2 kopper melk
  • 4. 4 kvister fersk timian
  • 5. 2 fedd fersk hvitløk, skrelt og knust
  • 6. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 7. 1 1/2 ss usaltet smør
  • 8. 1/4 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
  • 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte tilsetter du melk og fløte sammen med timian og hvitløk. Kok opp, deretter skru av varmen og la melk og fløte trekke i minst 30 minutter. Når det har trukket ferdig, sil ut melkeblandingen og kast timian og hvitløk. Sett melkeblandingen tilbake på varmen og kok opp igjen, og hell deretter gradvis inn maismelet i en langsom, jevn strøm, mens du visper konstant. Når melken er helt absorbert, senk varmen og sett en timer på 20 minutter. Fortsett å koke, og visp ofte, til timeren går. Tilsett kyllingkraft hvis blandingen er for tykk (den skal ligne kremete potetmos). Når timeren går, skal polentaen være tykk og glatt. Avslutt med smør, revet Parmigiano og salt og pepper.