Svinefilet med rom- og melasseglasur og grillet ananasjalapeñosaus
oppskrift på saftig pork tenderloin med søtlig rom-molasses glace og krydret grillet ananasjalapeñosaus. perfekt for sommermiddager eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 liten ananas, skrelt, kjernet og delt i fire
- Rapsolje
- Salt og pepper
- 1 til 2 jalapeñopepper (avhengig av hvor sterkt du liker det), frøet og hakket
- 3 spiseskjeer riseddik
- 1 kopp usøtet kokosmelk
- 1/4 kopp hakkede korianderblader
- Honning
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 liten rød løk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 kopp mørk rom
- 4 kopper kyllingkraft
- 3 spiseskjeer melasse
- 2 spiseskjeer mørk brunt muscovadosukker
- 1 habanero-chili, delt i to
- 2 kanelstenger
- 2 stjerneanis
- Kosher-salt
- 1/4 teskje grovkvernet svart pepper
- 680 gram svinefilet, trimmet for overflødig fett
- Grønne løk, tynne skiver, til pynt
- Korianderblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For Grillet Ananas-Jalapeño Saus:
- 2Varm opp grillen til høy varme.
- 3Pensle ananasen med noen spiseskjeer olje og krydre med salt og pepper. Grill til den er gyldenbrun på alle sider. Fjern ananasen fra grillen, hakk den grovt, og overfør den til en food processor. Tilsett jalapeño, eddik, kokosmelk, koriander, og noen spiseskjeer olje og honning etter smak. Krydre med salt og pepper. La den stå i romtemperatur i minst 30 minutter før servering.
- 4For Rom-Melasseglasur:
- 5Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en middels stor kjele over høy varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett hvitløk og kok i 30 sekunder. Tilsett rom og kok til det er redusert til halvparten. Tilsett kraft, melasse, sukker, habanero, kanelstenger og stjerneanis. Kok opp, senk varmen, og la det småkoke til det er redusert til halvparten, rør av og til, i omtrent 30 minutter.
- 6Sil blandingen over i en bolle, og returner den til kjelen. Fortsett å koke til den er redusert til halvparten og har blitt til en tykk glasur. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i en bolle og la den avkjøle til romtemperatur.
- 7For Filet:
- 8Varm opp grillen til høy varme.
- 9Pensle fileten med 2 spiseskjeer olje og krydre med salt og pepper. Grill til den er sprø og svart på begge sider, og den indre temperaturen når 63°C (145°F) på et instant-read termometer, mens du pensler med glasuren de siste minuttene av grilling. Fjern fra grillen, legg den på et skjærebrett, og pensle med mer av glasuren. La den hvile i 5 minutter før du skjærer den i 1,5 cm tykke skiver.
- 10Servering:
- 11Dytt litt av sausen på hver tallerken, legg noen skiver av svinenakken oppå, og drypp litt mer
