Smores Popcorn

Smores Popcorn

Lær hvordan du lager deilige smores popcorn med marshmallows, sjokolade og kjeks. Perfekt som snacks eller dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 10 kopper ferdigpoppet popcorn kjøpt i butikk
  • 2. 1 ½ kopper mini-marshmallows
  • 3. 1 kopp semisøt sjokoladechips
  • 4. 1 ½ kopper lett knuste grahamkjeks
  • 5. 1 stang (8 spiseskjeer) usaltet smør
  • 6. ¾ kopp granulert sukker
  • 7. ¼ kopp lyst brunt sukker
  • 8. ¼ kopp lys mais sirup
  • 9. 1 teskje kosher salt
  • 10. ½ teskje natron
  • 11. Vegetabilsk oljespray, til å smøre slikkepotten

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: et sukkertermometer
  2. 22. Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit. Legg to bakeplater med silikonmatte eller bakepapir.
  3. 33. Plasser popcorn, marshmallows, sjokoladeknapper og grahamkjeks i en stor bolle; ikke bland ennå.
  4. 44. Bland smør, sukker, brunt sukker og mais sirup i en middels stor kjele utstyrt med et sukkertermometer. Kok opp over middels høy varme, rør til smøret er smeltet og ingrediensene er godt blandet, ca. 5 minutter.
  5. 55. Fortsett å koke sukkeret, uten å røre, til det når hardballstadiet, 245 grader Fahrenheit, i 5 til 7 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett salt og natron.
  6. 66. Spray en slikkepott med matlagingsspray. Hell umiddelbart sukkerblandingen over popcornet og, bruk den smurte slikkepotten, vend forsiktig alle ingrediensene sammen. Fordel blandingen jevnt over de forberedte bakeplatene og stek til det er lett brunt og sprøtt, og sjokoladen og marshmallows er helt smeltet, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøle minst 1 time på et kjølig, tørt sted til sjokoladen har stivnet.