
Sitron- og sopprik kylling med urter
Lær hvordan du lager en smakfull sitron, sopp og urter kylling. Perfekt for en sunn og enkel hovedrett, klar på under 45 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel
- 2. 1/2 spiseskje tørket timian
- 3. 2 spiseskjeer tørket basilikum
- 4. 1 spiseskje tørket persille
- 5. 1 teskje paprika
- 6. 1 teskje salt
- 7. 1/2 teskje malt svart pepper
- 8. 1 teskje hvitløkspulver
- 9. 4 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvpar
- 10. 1/2 kopp smør
- 11. 1 boks (ca. 300 g) kremet soppsuppe
- 12. 1 boks (ca. 300 g) kyllingkraft
- 13. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 14. 1 sitron, presset
- 15. 1 spiseskje hakket fersk persille
- 16. 2 spiseskjeer kapers
- 17. 1 spiseskje revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 11. I en lav skål eller fat, bland mel, timian, basilikum, persille, paprika, salt, svart pepper og hvitløkspulver. Vend kyllingen i blandingen slik at den blir dekket, og rist av overflødig mel.
- 22. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme, og stek kyllingen til den ikke lenger er gjennomsiktig. I en middels bolle, bland sammen soppsuppen, kyllingkraften, vinen og sitronsaften; hell over kyllingen.
- 33. Dekk til pannen, og la det småkoke i 20 minutter, eller til kyllingen ikke lenger er rosa og saften renner klar. Pynt med persille, kapers og sitronskall.