Gresk sitronkake

Gresk sitronkake

oppskrift på en smakfull greek lemon cake med sitrus, perfekt som dessert eller til kaffebesøk. enkel å lage og veldig god!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper kakehvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 6 egg
  • 2 kopper hvitt sukker
  • 1 kopp smør, myknet
  • 2 teskjeer revet sitronskall
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 kopp naturell yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en rund kakeform med diameter på 25 cm (10 tommer).
  2. 2Sikt melet, natron og salt sammen. Sett blandingen til side.
  3. 3Skill eggene. I en stor bolle, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Tilsett gradvis 1/2 kopp sukker, og pisk til stive, blanke topper dannes. Sett til side.
  4. 4Rør smør eller margarin, 1 1/2 kopper sukker, eggeplommer, sitrusskall og sitronsaft sammen til en luftig røre. Tilsett melet og yoghurt vekselvis, begynn og avslutt med melet. Vend forsiktig inn eggehvitene, og hell røren i den forberedte formen.
  5. 5Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 50 til 60 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter, før den tas ut og settes på en rist for å avkjøle helt. Gir 12 porsjoner.