
Gresk sitronkake
oppskrift på en smakfull greek lemon cake med sitrus, perfekt som dessert eller til kaffebesøk. enkel å lage og veldig god!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper kakehvetemel
- 1 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 6 egg
- 2 kopper hvitt sukker
- 1 kopp smør, myknet
- 2 teskjeer revet sitronskall
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 kopp naturell yoghurt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en rund kakeform med diameter på 25 cm (10 tommer).
- 2Sikt melet, natron og salt sammen. Sett blandingen til side.
- 3Skill eggene. I en stor bolle, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Tilsett gradvis 1/2 kopp sukker, og pisk til stive, blanke topper dannes. Sett til side.
- 4Rør smør eller margarin, 1 1/2 kopper sukker, eggeplommer, sitrusskall og sitronsaft sammen til en luftig røre. Tilsett melet og yoghurt vekselvis, begynn og avslutt med melet. Vend forsiktig inn eggehvitene, og hell røren i den forberedte formen.
- 5Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 50 til 60 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter, før den tas ut og settes på en rist for å avkjøle helt. Gir 12 porsjoner.