
Ølpanerte, stekte grønnsaker
oppskrift på deilige grønnsaker dyppet i øl- og melblanding, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og velsmakende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1 ½ kopper øl
- 2 egg
- 1 kopp melk
- salt og pepper etter smak
- 2 kopper vegetabilsk olje til steking
- 1 gulrot, skåret i tykke strimler
- 1 løk, skåret i ringer
- 6 ferske sopp, stilker fjernet
- 1 grønn paprika, skåret i ringer
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen 1 1/2 kopp mel og øl i en middels stor bolle med en tresleiv; la det stå i minst 3 timer ved romtemperatur.
- 2Bland egg og melk i en liten bolle. I en separat bolle blander du sammen 1/2 kopp mel, salt og pepper.
- 3Varm opp olje til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 4Dypp hver grønnsak først i egge- og melkeblandingen. Deretter dyppes grønnsaken i mel- og krydderblandingen, og til slutt dyppes den i øl- og melblandingen. Legg grønnsakene i oljen og stek til de er gyldne og sprø.