Hello Fresh Mobile Banner
Jordbær-rabarbrasyltetøy

Jordbær-rabarbrasyltetøy

Lær hvordan du lager hjemmelaget jordbær-rabarbrasyltetøy med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost, brød og desserter om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 1/4 kopper hakket rabarbra
  • 4 1/4 kopper skivede ferske jordbær
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 2 pakker (1,75 unser) fruktpektin pulver
  • 1/2 teskje smør (valgfritt)
  • 10 kopper hvitt sukker
  • 12 halvpints hermetikkglass med lokk og skruer

Fremgangsmåte

  1. 1Legg rabarbra, jordbær, sitronsaft, fruktpektin og smør i en stor kjele over middels varme. (Smør er valgfritt, men hjelper med å forhindre at syltetøyet blir for skummende). Rør i fruktblandingen for å hjelpe saften å begynne å danne seg, og tilsett sukker, omtrent 1 kopp av gangen, under konstant omrøring til sukkeret er oppløst og saften begynner å småkoke. Skru opp varmen til medium-høy, la blandingen koke opp til en full, rullende kokning, og kok og rør i 1 minutt. Skum av eventuelt skum som dannes.
  2. 2Steriliser glassene og lokkene i kokende vann i minst 5 minutter. Bruk en sylteglassfunnel og en suppesleiv til å fylle de varme, steriliserte glassene med syltetøyet, og fyll opp til omtrent 1/4 tomme under kanten. Bruk en kniv eller en tynn slikkepott til å fjerne luftbobler ved å gå rundt innsiden av glassene etter fylling. Tørk av glasskanten med en fuktig papirserviett for å fjerne matrester. Sett på lokkene og skru på ringene.
  3. 3Plasser et rist i bunnen av en stor kjele og fyll den med vann til halvfull. Kok opp over høy varme, og senk forsiktig glassene ned i kjelen med en tang eller holder. La det være 2 tommers mellomrom mellom glassene. Tilsett mer kokende vann om nødvendig, slik at vannstanden er minst 1 tomme over toppen av glassene. La vannet koke opp igjen, dekk til kjelen, og la syltetøyet koke i 5 minutter.
  4. 4Ta glassene ut av kjelen og plasser dem på en klut- eller treflate, med noen centimeters mellomrom, til de er avkjølt. For å hjelpe syltetøyet å sette seg, ikke flytt eller rør i glassene før de er avkjølt. Når de er kalde, trykk på toppen av hvert lokk med en finger for å forsikre