Glühwein
Lær hvordan du lager tradisjonell glühwein, en krydret varm vin perfekt for vintersesongen. En enkel oppskrift for koselige stunder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1 gallon rødvin
- 8 (3 tommers) kanelstenger
- 12 hele nellikspiker
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp ferskpresset sitronjuice
- 1 appelsin, skåret i skiver
Fremgangsmåte
- 1Hell vinen i en stor kjele og sett den på middels varme. La den bli varm til damp stiger opp fra overflaten, men la den ikke koke. Tilsett kanelstenger, nellik, sitronsaft og sukker, og rør om for å løse opp sukkeret. La appelsinskivene flyte på overflaten. Varm opp igjen på middels varme i ytterligere 5 minutter, og pass på at den ikke koker. Ta kjelen av varmen og la den stå i 1 time.
- 2Sil vinen gjennom en sil for å fjerne appelsiner og krydder. Server den varm, eller oppbevar den i kjøleskapet og varm forsiktig opp igjen i kopper rett før servering.