
Portugisiske muffins – Bolo Levedo
Lær hvordan du lager deilige portugisiske muffins, også kjent som bolo levedo. En enkel oppskrift på myke og luftige bakverk perfekt for frokost eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 (0,25 unser) pose tørrgjær
- 1/4 kopp varmt vann
- 6 kopper hvetemel
- 1 kopp sukker
- 3 egg
- 1/4 kopp smør, smeltet og avkjølt
- 1/2 teskje salt
- 1 1/4 kopper melk
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann med en klype av sukkeret. La det stå og fermentere i omtrent 10 minutter.
- 2Overfør gjærblandingen til en stor bolle, og rør inn sukker, egg, salt, mel og melk til deigen samler seg. Rør inn det smeltede smøret, deretter heller du deigen ut på en melet overflate og knar i ca. 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Dekk deigen med et klede og la den heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- 3Del deigen i omtrent 15 til 20 biter, og form dem til flate, runde kaker ca. 1/2 tomme tykke. Legg et klede på bordet og strø mel over det. Plasser kakene på klede, med plass mellom hver, og la dem heve i 1 1/2 time.
- 4Legg kakene i en tung, ugredd stekepanne, og kok på lav varme. Stek kakene på hver side til de er gylne.