Brokkoligrateng med ost

Brokkoligrateng med ost

Lær hvordan du lager en deilig broccoli cheese casserole med en kremet ostesaus. Perfekt som en varm hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ukokt langkornet ris
  • 6 skiver bacon
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 (10 unse) pakke frossen brokkoli, tint
  • 1 (10,5 unse) boks kremet kyllingsuppe
  • 1 kopp melk
  • 1 (16 unse) glass bearbeidet ostesaus

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2I en kjele, kok opp 1 kopp vann. Tilsett ris og rør. Reduser varmen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter.
  3. 3Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er jevnt brunt. Sil av fett og smuldre baconet. Sett til side.
  4. 4Surr løk i baconfett over middels varme.
  5. 5I en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form, bland kokt ris, bacon, løk, brokkoli, suppe, melk og ostesaus.
  6. 6Stek i forvarmet ovn i 30 minutter, eller til det er gyllent og gjennomstekt.