
Brokkoligrateng med ost
Lær hvordan du lager en deilig broccoli cheese casserole med en kremet ostesaus. Perfekt som en varm hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ukokt langkornet ris
- 6 skiver bacon
- 1 stor løk, hakket
- 1 (10 unse) pakke frossen brokkoli, tint
- 1 (10,5 unse) boks kremet kyllingsuppe
- 1 kopp melk
- 1 (16 unse) glass bearbeidet ostesaus
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2I en kjele, kok opp 1 kopp vann. Tilsett ris og rør. Reduser varmen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter.
- 3Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er jevnt brunt. Sil av fett og smuldre baconet. Sett til side.
- 4Surr løk i baconfett over middels varme.
- 5I en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form, bland kokt ris, bacon, løk, brokkoli, suppe, melk og ostesaus.
- 6Stek i forvarmet ovn i 30 minutter, eller til det er gyllent og gjennomstekt.