Spinat- og artisjokkdip

Spinat- og artisjokkdip

Lær hvordan du lager en kremet spinat- og artisjokk-dip perfekt for forretter. En enkel oppskrift som alle vil elske!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1 boks frossen, hakket spinat, tint
  • 1 kopp lett rømme
  • 1/2 kopp revet Parmesan
  • 1 kopp revet mozzarella med lavt fettinnhold
  • 8 unser lett kremost, myknet
  • 4 fedd hvitløk, knust
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller etter smak
  • 1 teskje hot pepper-saus, eller etter smak
  • 1 (400 g) boks artisjokkhjerter, drenert
  • Gulrotstaver, selleristenger eller stekte tortillastykker, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Klem ut all overflødig væske fra spinaten, og ha den i en food processor sammen med rømme, Parmesan, 1/2 kopp mozzarella, kremost, hvitløk, pepper og hot sauce.
  3. 3Kjør til det er akkurat blandet, men fortsatt litt klumpete. Tilsett artisjokkene og pulser til det blir en grov blanding.
  4. 4Hell over i en ildfast form på 1 liter. Strø resten av mozzarellaen over. Stek til det bobler, ca. 30 minutter. Server med gulrotstaver, selleristenger eller stekte tortillachips.