
Spinat- og artisjokkdip
Lær hvordan du lager en kremet spinat- og artisjokk-dip perfekt for forretter. En enkel oppskrift som alle vil elske!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 boks frossen, hakket spinat, tint
- 1 kopp lett rømme
- 1/2 kopp revet Parmesan
- 1 kopp revet mozzarella med lavt fettinnhold
- 8 unser lett kremost, myknet
- 4 fedd hvitløk, knust
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller etter smak
- 1 teskje hot pepper-saus, eller etter smak
- 1 (400 g) boks artisjokkhjerter, drenert
- Gulrotstaver, selleristenger eller stekte tortillastykker, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Klem ut all overflødig væske fra spinaten, og ha den i en food processor sammen med rømme, Parmesan, 1/2 kopp mozzarella, kremost, hvitløk, pepper og hot sauce.
- 3Kjør til det er akkurat blandet, men fortsatt litt klumpete. Tilsett artisjokkene og pulser til det blir en grov blanding.
- 4Hell over i en ildfast form på 1 liter. Strø resten av mozzarellaen over. Stek til det bobler, ca. 30 minutter. Server med gulrotstaver, selleristenger eller stekte tortillachips.